A QNAP bemutatta a NAS-okhoz és PC-khez tervezett kétsávos WiFi 6 PCIe kártyát

2020. október 14., Tajpej, Tajvan - A WiFi 6 korszakba lépve a QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások egyik vezető innovátora bemutatta a QXP-W6- AX200 NAS-okhoz és PC-khez tervezett kétsávos WiFi 6 PCIe hálózati kártyát. A QXP-W6-AX200 támogatja az IEEE 802.11ax szabványt (visszamenőleg kompatibilis a 802.11a/b/g/n és ac-vel), a MIMO 2Tx2R-t, a MU-MIMO TX/RX-et és egyaránt telepíthető QNAP NAS-ba vagy Windows®/Linux® PC-kbe a gyors WiFi 6 kapcsolat biztosítása érdekében. Windows® PC-be történő telepítés esetén kihasználhatod a QXP-W6-AX200 Bluetooth® 5.0 kapcsolatának előnyeit is.

A QXP-W6-AX200 egy PCIe Gen 2x1 WiFi 6 adapter egy Intel® WiFi 6 AX200 modullal, amely akár 2400 Mbps sebességre is képes - lényegesen gyorsabb, mint a WiFi 5. Az új kialakítású antenna támogatja a kétsávos 802.11ax 2,4 GHz és 5 Ghz tartományokat, a többfokú döntő mechanizmussal és a mágneses talppal pedig biztosítja a legjobb jelerősséget és elhelyezést.

„A QNAP elkötelezett a megfizethető, nagy sebességű hálózati megoldások biztosítása mellett az Ethernet alapú- és a WiFi környezetekben egyaránt.” - nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette - „A QXP-W6-AX200 áttörő WiFi 6 csatlakozást kínál nagy sebességű biztonsági mentéshez, fájlmegosztáshoz és egyéb komplexebb feladatokhoz a modern IT-környezetekben”.

A QXP-W6-AX200 lehetővé teszi a QNAP NAS-ok számára az Ethernet kábelek mellőzését, továbbá telepíthető egy Windows® vagy Linux® PC-be is a gyorsabb letöltési sebesség és az alacsony késleltetésű adatkapcsolat érdekében. Ezen túlmenően Windows® PC-kbe történő telepítés esetén a QXP-W6-AX200 Bluetooth® 5.0 kapcsolatot biztosít, ezzel javítva a kompatibilis eszközökkel a kommunikáció sebességét és a hatótávolságot.

A QXP-W6-AX200 PC-kben/szerverekben való használatához illesztőprogram szükséges. A következő linkek segítségével töltheted le a Windows és a Linux illesztőprogramokat. A QXP-W6-AX200 QNAP NAS-ban való használatához nem szükséges illesztőprogram.

További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.