A QNAP bemutatta a TS-x73AU rackmount NAS sorozatot

2020. október 14., Tajpej, Tajvan - A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítés és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a TS-x73AU rackmount NAS sorozatot, amely a nagy teljesítményű és energiahatékony beágyazott AMD Ryzen™ V1500B négymagos/8 szálas, 2,2 GHz-es processzorral lett felszerelve.

A kétportos 2,5 GbE átvitellel, valamint a virtuális- gépek és tárolók befogadó képességével rendelkező TS-x73AU sorozat megfelel a vállalatok legfontosabb elvárásainak is. A NAS szerver védelméért a pillanatképek és egyéb mentési technológiák felelnek. A PCIe foglalatnak köszönhetően a TS-x73AU sorozat funkcionalitása tovább bővíthető 10 GbE csatlakozással, M.2 SSD gyorsítótárazással, vagy Fiber Channel támogatással. A TS-x73AU sorozat 8, 12 és 16 lemezes kivitelben kapható, redundáns- vagy egy-tápegységes változatokban.

„A TS-x73AU a QNAP első olyan KKV-knek szánt NAS rendszere, amely a nagy teljesítményű ’Zen’ alapú beágyazott AMD Ryzen™ processzorokat használja.” - nyilatkozta Jason Hsu, a QNAP termékmenedzsere. „A rugalmas I/O bővíthetőséggel és a sokoldalú QTS alkalmazásokkal (a biztonsági mentéshez/szinkronizáláshoz, a felhő átjárók létrehozásához, a virtualizációhoz, a térfigyeléshez és a biztonsági rendszerek kezeléséhez) a TS-x73AU egy rendkívül költséghatékony NAS megoldás a limitált erőforrásokkal rendelkező KKV-k számára.”

„Rendkívül örülünk, hogy a QNAP a nagy teljesítményű beágyazott AMD Ryzen V1000 processzor sorozatot választotta az új NAS sorozatához.” - nyilatkozta Surya Hotha, a beágyazott AMD termékek marketingigazgatója. „Ez a rendszer bizonyítja, hogy a beágyazott Ryzen ökoszisztéma tovább terjeszkedik olyan új platformokba és rendszerekbe, amelyek kihasználják a processzor rugalmas I/O képességeinek és teljesítményének előnyeit."

A TS-x73AU támogatja az AES-NI titkosítást, a SATA 6 Gb/s meghajtókat és az akár 32 GB-os, dual-channel DDR4 memóriát is. Egy PCIe Gen3 x8 vagy két PCIe Gen3 x4 foglalatú bővítőkártyával a TS-x73AU funkciói tovább bővíthetők. Nagy sebességű hálózat esetén egy 5 GbE/10 GbE hálózati kártya telepítése javasolt. A VMware ESXi szerverekkel rendelkező felhasználóknak egy QXG-10G2SF-CX4 PCIe 10 GbE adapter segítségével, amely Mellanox® ConnectX-4 beágyazott illesztőprogrammal is rendelkezik az iSER (iSCSI kiterjesztés RDMA-hoz) támogatás biztosításához. Egy QM2 kártya használatával engedélyezhető az M.2 SSD gyorsítótárazás az IOPS teljesítmény növeléséhez. Grafikai feldolgozáshoz vagy a GPU-igényes alkalmazások használatához egy grafikus kártya telepítése szükséges. A Fiber Channel infrastruktúrával rendelkező felhasználók egy QNAP 16 Gb Fiber Channel kártya segítségével a TS-x73AU-t SAN tárolóként használhatják meglévő FC környezetükben.

A TS-x73AU sorozat támogatja a fejlett üzleti funkciókat a munkafolyamatok hatékonyságának optimalizálása érdekében, miközben biztosítja a folyamatos működést és biztonságot a helyi/távoli/felhő biztonsági mentéssel. A Google™ G Suite és a Microsoft 365® szolgáltatásokhoz készített Boxafe megoldás és a felhőtároló-átjáró tovább növelik a NAS funkcionalitását. A blokk alapú pillanatképek biztosítják az adatvédelmet és az azonnali helyreállítást, ráadásul megvédi a felhasználók adatait a zsarolóvírusokkal szemben. Ha a tárolókapacitás nem elegendő, a TS-x73AU tovább bővíthető egy QNAP SAS, PCIe és a SATA vagy az USB bővítőegység csatlakoztatásával, vagy a VJBOD használatával, amely a többi QNAP NAS fennmaradó lemezterületét használja.

Legfőbb tulajdonságok

Redundáns tápegységgel rendelkező modellek:

  • TS-873AU-RP-4G : 2U, 8 meghajtórekesz, 4 GB DDR4 memória, 300W-os redundáns PSU, 1 x PCIe Gen 3 x8 foglalat
  • TS-1273AU-RP-8G : 2U, 12 meghajtórekesz, 8 GB DDR4 memória, 300W-os redundáns PSU, 2 x PCle Gen 3 x4 bővítőhely
  • TS-1673AU-RP-16G : 3U, 16 meghajtórekesz, 16 GB DDR4 memória, 550W-os redundáns PSU, 2 x PCle Gen 3 x4 bővítőhely

Egy-tápegységgel rendelkező modellek:

  • TS-873AU-4G : 2U, 8 meghajtórekesz, 4 GB DDR4 memória, 250W-os PSU, 1 x PCIe Gen 3 x8 foglalat

Beépített AMD Ryzen™ V1500B (4 magos/8 szálas, 2,2 GHz); 2 x DDR4 UDIMM RAM foglalat (dual channel - akár 32 GB támogatását is biztosítja); cserélhető, 3,5 hüvelykes SATA 6 Gbps meghajtórekeszek; 3 x USB 3.2 Gen 2 10 Gbps port (1 x A-típusú, 2 x C-típusú); 1 x USB 3.2 Gen 1 5 Gbps port (A típus)

További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.