Elrajtolt a QTS 5.1.0 bétája

A QNAP® Systems, Inc. (QNAP) ma kiadta a QTS operációs rendszerének 5.1.0 verziószámú bétáját, amely olyan újdonságokkal érkezik, mint a többcsatornás SMB, a delegált adminisztráció és a Hailo-8™ AI-modul támogatása, továbbá lehetővé teszi NAS-felügyeletet is az AMIZ Cloud Orchestrator menedzsmentplatformon keresztül.

A QTS 5.1.0 legfőbb újdonságai:

 • Többcsatornás SMB a nagyobb átviteli sebességért és a többutas védelemért
  A többcsatornás SMB több hálózati kapcsolatot egyesít, hogy nagyobb átviteli sebességgel maximalizálja a rendelkezésre álló sávszélességet – különösen ideális nagy fájlokhoz és multimédiás átviteléhez. A többcsatornás SMB fokozza a hálózat hibatűrését is, hogy megelőzze a szolgáltatáskimaradást.
 • Támogatja az AES-128-GMAC-ot az SMB-aláírási gyorsításhoz
  A QTS 5.1.0 támogatja az AES-128-GMAC aláírási gyorsítást (Windows Server 2022® és Windows 11® kliensek esetén), amely nemcsak az SMB 3.1.1-hez képest növeli jelentősen az adatok aláírásának hatékonyságát, hanem optimalizálja a CPU-használatot is a NAS-rendszeren, hogy a biztonság és a teljesítmény legjobb egyensúlyát nyújtsa.
 • A QNAP Authenticator megerősíti a NAS-bejelentkezés biztonságát
  A QNAP Authenticator mobilalkalmazással engedélyezheted a NAS-fiókokon a kétlépcsős azonosítást, ami lehetővé teszi az időalapú egyszeri jelszavak használatát, a QR-kódok beolvasását és a bejelentkezés jóváhagyását. Mindemellett az applikáció a jelszómentes bejelentkezést is támogatja.
 • A delegált adminisztráció javítja a kezelési produktivitást és az adatbiztonságot
  A NAS-adminisztrátorok 8 különböző szerepet delegálhatnak az egyes felhasználóknak, akik ezt követően meghatározott jogosultságokkal férhetnek hozzá az egyes kezelési feladatokhoz és a NAS-adatokhoz. A fejlődő szervezetek számára a szerepkörök delegálása megkönnyíti a menedzsment munkaterhelését anélkül, hogy feláldozná az adathozzáférés ellenőrzését.
 • Automatikus RAID-lemezcsere tartaléklemezekkel a lehetséges meghibásodás előtt
  Ha a rendszer potenciális meghajtóhibát észlel, az adatokat automatikusan áthelyezi az érintett lemezről a RAID-csoport egyik tartaléklemezére, mielőtt az érintett lemezen lévő adatok teljesen olvashatatlanná válnának. Kiküszöböli a RAID újjáépítésével járó várakozási időt és kockázatot, így a rendszer megbízhatósága jelentősen javul. A QTS 5.1.0 több HDD/SSD-állapotellenőrző eszközt integrál, köztük az S.M.A.R.T.-ot, a Western Digital® Device Analyticset, az IronWolf® Health Managementet és az ULINK® DA Drive Analyzert.
 • Javított lemezállapot-elemzés és hiba-előrejelzés
  Az ULINK DA Drive Analyzer a felhőalapú mesterséges intelligenciát használja a meghajtók meghibásodásának előrejelzésére. A frissítést követően egy fejlett felhasználói felület válik elérhetővé, amely lehetővé teszi a felhasználóknak az egyes meghajtórekeszekben/foglalatokban található meghajtóinformációk, az élettartam előrejelzési számok és a meghajtóadatok feltöltési naplójának egyértelmű azonosítását. A Windows® és macOS® operációs rendszerekhez elérhető DA Desktop Suite segítségével több felhasználó több eszközének felügyeletét is lehetővé teszi.
 • Felügyelj és kezelj több NAS-t az AMIZ Cloud Orchestrator menedzsmentplatform segítségével!
  Az AMIZ Cloud egy központosított felhőmenedzsment-platform, amely nemcsak a QuCPE hálózati virtualizációs helyszíni berendezéseket, hanem a QNAP NAS-okat is képes távolról felügyelni. Lehetővé teszi a NAS-erőforrások és a rendszer állapotának távoli felügyeletét, a firmware-frissítések elvégzését, valamint az alkalmazások csoportos telepítését/frissítését/indítását/leállítását. A több telephellyel vagy kirendeltséggel működő szervezetek esetében az IT-személyzet könnyedén, egyetlen felületről kezelheti az egyes telephelyeken lévő eszközeiket.
 • Használj egy Hailo-8 M.2 AI-modult az intelligens felügyelet felgyorsításához alacsonyabb összköltségek mellett!
  Ha egy Hailo-8 M.2 AI gyorsító modullal bővíted a QNAP felügyeleti szervered, a QNAP AI Core megnövelt AI-felismerési teljesítményt kap, valamint kibővíti az egyidejű elemzéshez használható IP-kamerák számát a QVR Face arcfelismeréshez és a QVR Human emberszámláláshoz. Ez segíti maximalizálni befektetésed a drága AI-kamerák azonos mennyiségű használatával szemben.

További infó a QTS 5.1.0 bétájával kapcsolatban a https://www.qnap.com/go/qts/5.1.0 oldalon olvasható.
A QTS 5.1.0 béta verziója már elérhető a Download Center oldalon.

1 Like