Elvesztett jogosultság

Sziasztok!
A beállítások közben a home mappa jogosultságainak állítása közben az admin csoport le lett tiltva. Azóta nem érem el a mappát és másnak nincs hozzá jogosultsága.
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy szerezhetem vissza a jogokat?
Köszönom

Szia,

Már, hogy a mappa jogait nincs jogod állítani ? Vagy csak jog hiányában nem éred el a mappát? Adminként bármilyen mappa jogot állíthatsz, hát állítsd vissza az admin groupot ha mást nem akkor SSH-n keresztül lépj be és úgy.
Ha azt a jogot vesztetted el, hogy mappa jogokat állíts akkor én szintén sshn keresztük megnézném hogy sudoval mit enged… hátha.

Szia!
Mivel véletlenül töröltem az admin csoport hozzáférését így nem érem el és a jogosultságokat sem tudom állítani. Már a qsync sem frissít

Ezt az üzenetet látod?
image

Bocs valamit nem értek a problémával kapcsolatban. Akár hogy küzdök nem tudom az admin csoport hozzáférését úgy megváltoztatni adminként, hogy azt ne tudnám visszaállítani. Bármiről leveszem a jogot, lásd fenti kép, azt mivel admin vagyok vissza is tudom magamnak adni. HA kiveszed magad az admin csoportból az már egy más kérdés mert akkor az engedélyeket sem szerkesztheted!
image
Akkor meg belépsz másik admin userrel, és visszarakod magad az admin csoportba.
Tehát szeretnék neked segíteni de nem tudom előidézni a problémát. Kizárni elvileg nem tudod magad, mert ha úgy akarod magad kivenni az admin csoportból hogy nincs más admin akkor a rendszer szól hogy nem lesz jó vagy kapcsoldd vissza admin usert! ( ha tiltva van). Nem próbáltam de anno még játszásiból akartam és akkor korrekt volt, hogy jelezte hogy nem törölhető mert nincs más admin.
Én most azt gondlom, hogy kivetted magad az admin csoportból és ezért nem tudsz semmit állítani ( és a homeot sem látni ) van egy másik admin azzal kéne belépni és vissza tenni az usered a csoportba. Ez csak tipp mert bármit csinálok amit csinálhattál az teljesen visszaállítható tehát nem tudom reprodukálni a jelenséged.
Törölted az admin csoprt hozzáférését de mihez? Mert adminként ha valamit elveszel jog azt vissza is tudod adni a csoportnak.