Erre jó a Q'center!

A QNAP Q’center egy olyan szoftveralkalmazás, amely lehetővé teszi a QNAP NAS (hálózati tároló) készülékek központi menedzselését. A Q’center segítségével egyszerűen kezelheted a QNAP NAS készülékekben futó alkalmazásokat, frissítheted a firmware-t, figyelheted a rendszerállapotot és a hálózati forgalmat, illetve nyomon követheted a QNAP készülékek felhasználóinak aktivitását.

A Q’center többféle felhasználói felületet kínál, beleértve a webes felületet, a mobilalkalmazásokat és a desktop kliens alkalmazásokat is. Ez lehetővé teszi, hogy bárhonnan és bármikor hozzáférj a QNAP készülékekhez, és egyszerűen menedzselhesd azokat.

A Q’center emellett további funkciókat is biztosít, mint például a felhasználók és csoportok kezelése, a hozzáférési jogosultságok beállítása, a feladatok ütemezése és a QNAP készülékek biztonsági mentése. Ezek a funkciók lehetővé teszik a QNAP készülékek hatékonyabb és biztonságosabb menedzselését, amely különösen fontos a vállalati környezetben.

A Q’center Agent és a Connect to Q’center két különböző, de kapcsolódó segédprogram a Q’centerhez, amely egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a QNAP NAS-eszközök központi kezelését, telepítését és felügyeletét.

A Connect to Q’center segít a NAS-eszköznek kapcsolatot létesíteni a Q’centerrel és telepíteni a Q’center Agentet.

A Q’center Agent települ a kezelt NAS-eszközre, hogy segítsen a Q’center-nek különböző rendszeradatokat gyűjteni az eszközről.

Központosított NAS-kezelés és szegmensvezérlés

A Q’center több hoszt QNAP NAS-t támogat több ügyfél-NAS kölcsönös kezeléséhez, ahelyett, hogy csak egyetlen gazdagép-kiszolgáló központilag vezérelné az ügyfél-NAS-t. A Q’center lehetővé teszi az egyes részlegek vagy csapatok számára, hogy áttekintsék tárolási állapotukat és munkanaplóikat. A Q’center egyszerre teljesíti a központi felügyeleti igényeket és a szegmensvezérlési célokat, így Ön hatékonyabban kezelheti és érheti el a NAS-t.

Tekintse át okosan a HDD SMART értékeit

A Q’center 6 kulcsfontosságú SMART ID paramétert biztosít, beleértve az átcsoportosított szektorok számát, a bekapcsolási órákat, a jelentett javíthatatlan hibákat, a parancs időtúllépését, az aktuális függőben lévő szektorok számát és a javíthatatlan szektorszámot. Áttekintheti a részletes rendszerjelentéseket, és megtudhatja, hogy valamelyik merevlemez meghibásodott-e, és időben kicserélheti őket a rendszer összeomlásának elkerülése érdekében. A SMART ID értékekre is hivatkozhat a merevlemezek előzetes cseréjéhez, hogy elkerülje a feladatok vagy ütemezési késéseket

A rendszer állapotának figyelése a Q’center segítségével

A Q’center aktívan figyeli az összes felügyelt NAS állapotát. Az olyan információk, mint a rendszerhőmérséklet és a ventilátorsebesség, lehetővé teszik a rendszer meghibásodási kockázatának csökkentését a vezérlőterem feltételeinek használatával. Egyszerre több NAS-t is be- és kikapcsolhat az előre beállított energiaellátási opciókkal, hogy javítsa a NAS-rendszerek hozzáférhetőségét és hatékonyságát.

Központilag kezelheti az alkalmazásokat és a megosztott mappákat

A Q’center segítségével távolról telepíthet alkalmazásokat vagy hozhat létre megosztott mappákat több kliens NAS-on. A Windows® Active Directoryval való integráció a NAS-felhasználói fiókok, a jogosultságbeállítások és a hozzáférés biztonságának hatékonyabb kezelését is növeli. A Q’center lehetővé teszi univerzális és egységes NAS-beállítások létrehozását több NAS hatékony kezeléséhez, így időt és erőfeszítést takaríthat meg.

Használja a Q’centert a NAS-kezelés optimalizálásához

A QTS App Centerből elérhető Q’center egy alkalmas és hatékony kezelőeszköz, amely segít a többhelyes QNAP NAS kezelésében. Miután telepítette a Q’centert egy QNAP NAS-ra, a Q’center szerverrel központilag figyelheti a rendszernaplókat, és minimális erőfeszítéssel kezelheti az összes QNAP NAS egység firmware-frissítését és karbantartását.

Központi felügyeleti platform

Indítsa el és állítsa le a szolgáltatásokat, vagy konfigurálja a hálózati beállításokat egy adott NAS-hoz vagy egy teljes NAS-csoporthoz. Hagyja, hogy a Firmware Lib nyomon követhesse az összes NAS firmware-t, és megfelelő időben frissítse. Az App Manager lehetővé teszi az alkalmazások központi kezelését és telepítését minden ügyfél-NAS-eszközre, vagy távolról frissítheti a firmware-t egy adott NAS-hoz.

Tájékoztató testreszabható műszerfalak

Áttekintést kaphat az összes QNAP NAS rendszerállapotáról, és egy helyről ellenőrizheti az összes rendszernaplót. Tegye személyre irányítópultját a gyakran ellenőrzött elemekkel, és konfigurálja a riasztási triggereket.

Infografikus riport

Gyorsan tájékozódhat a vizualizált adatokból, beleértve a kötetkapacitás-jelentéseket, a megosztott mappákról szóló jelentéseket, a CPU-használati jelentéseket, a sávszélesség-használati jelentéseket, a rendszerhőmérséklet-jelentéseket, az exportálható adatokat oszlopdiagramokkal, kördiagramokkal vagy trenddiagramokkal stb.

Q’center

Irányítópult

Hozzon létre különböző irányítópultokat, amelyek megjelenítik a kiválasztott widget-kombinációkat.

szerver

Felügyelt QNAP NAS egységek ellenőrzése, kezelése és hozzáadása. Részletes információkért fúrjon bele mindegyikbe.

Jelentés

Jelentéseket kaphat NAS-készletének, kapacitásának és teljesítményének bármely aspektusáról.

Napló

Egyetlen helyről ellenőrizheti az összes szervertevékenység, rendszerriasztások és rendszeresemények előzményeit.

Szabály

Használjon szabályokat és szabálykészleteket több, azonos konfigurációjú kiszolgáló hatékony kezeléséhez.

Firmware Lib

Legyen naprakész a legújabb firmware-frissítésekkel az összes kezelt QNAP NAS egységhez.

Értesítés

Konfigurálja az e-mailes értesítéseket bizonyos aktiválási események esetén.

Beállítások

Felhasználói fiókok kezelése, LDAP és AD kiszolgálók konfigurálása a felhasználói hitelesítéshez.

Dinamikus informatikai környezetekhez tervezve

A Q’center exkluzív tűzfalbejárási technológiával rendelkezik, amely megbízható kapcsolatot biztosít a Q’center szerver és az összes felügyelt QNAP NAS között. Ez biztosítja, hogy nyomon tudja követni az IT-infrastruktúra zökkenőmentes működéséhez szükséges összes részletet. A Q’center virtuális gépeken (VM) is fut, így biztosítva, hogy teljes tudatossággal és maximális rugalmassággal hozzáférjen az infrastruktúra minden aspektusához.

Kerülje meg a NAT útválasztókat a Connect to Q’center funkcióval

A Connect to Q’center segítségével megkerülheti a NAT-útválasztókat, hogy több QNAP NAS-hoz férhessen hozzá és kezelhesse anélkül, hogy bonyolult VPN-beállításokra lenne szüksége. A QNAP NAS-t a myQNAPcloudon keresztül is figyelheti és kezelheti a NAT-korlátoktól függetlenül.

A virtuális gépeken futó Q’center

Telepítse és futtassa a Q’center Virtual Appliance alkalmazást VMware® ESXi és Microsoft® Hyper-V™ virtuális gépeken a Q’center minden előnyével. Anélkül, hogy további QNAP NAS-t dedikált szerverként adna hozzá, kihasználhatja a meglévő központi szerver teljesítményét a Q’center futtatásához.

A Q’centerről

A Q’center egy hatékony QNAP Turbo NAS-kezelőeszköz. Egyszerre több Turbo NAS egység állapotát és rendszerinformációit is megtekintheti egyetlen egységről. Ez az eszköz megkönnyíti a rendszererőforrás-felhasználás vizsgálatát, a lemezek/kötetek állapotának felügyeletét és egyéb kezelési feladatok elvégzését. Ezekkel a központosított kezelési eszközökkel a Q’center jobban tudja segíteni az informatikai rendszergazdákat és a Turbo NAS-felhasználókat a rendszererőforrások elosztásában és a jövőbeli kapacitástervezésben.

Hány NAS-t tud kezelni a Q’center?

A Q’center által kezelhető NAS-ok számának nincs rögzített korlátja, de a hardver specifikációi befolyásolhatják a Q’center normál működésének képességét, ha nagyszámú NAS-t felügyel. Az alábbi táblázat a felügyelt NAS-ok számához ajánlott hardveres specifikációkat tartalmazza:

Kezelt NAS-ok száma Ajánlás
Azonos alhálózat Különböző alhálózatok vagy kapcsolati naplók engedélyezve CPU

(vagy azzal egyenértékű) Memória Lemezterület SSD gyorsítótár
1-50 4 virtuális CPU 1GB 108GB Nem
50-100 Intel® Celeron® négymagos processzor 4GB 200GB Nem
100-500 Intel® i5 négymagos processzor 8GB 500GB Igen
1-100
500-1000 Intel® Xeon® E3 négymagos processzor 16GB 1TB Igen
100-500
500-1000 Intel® Xeon® E5 négymagos processzor 64GB 2TB Igen

Megjegyzés: Nagyobb teljesítményű hardver ajánlott a NAS kezelése esetén:

Különböző hálózatokon vagy alhálózatokon vannak.

Engedélyezve van a kapcsolatnaplózás a “QTS” > “Vezérlőpult” > “Rendszernaplók” > “Rendszerkapcsolati naplók” > “Naplózás indítása” menüpontban.

A Q’center több NAS kezelésére történő telepítésének legjobb gyakorlatához 2 fő tényező határozza meg a Q’center hardverkövetelményeit:

  1. Hány NAS-t kell a Q’center-nek felügyelnie?

Átlagosan egy NAS percenként 200 KB adatot továbbít a Q’center felé feldolgozásra, és több NAS kezelése növeli a sávszélességigényt, a CPU-használatot, a memória gyorsítótárat és a Q’center kiszolgáló lemez teljesítményét. Ha azonban a kezelt NAS-ok mind ugyanabban az alhálózatban vannak, akkor a Q’center-ügynökök ezeken a NAS-okon fürtöt alkothatnak a különböző NAS-okon lévő adatok kezelésére, mielőtt az adatokat elküldenék a Q’centerbe, csökkentve ezzel a hardverigényeket.

Az alábbi táblázat mutatja a felhasználásbeli különbséget 10, 50 és 100, különböző alhálózatokban lévő NAS felügyelete esetén egy Intel i7-6700 3,4 GHz-es négymagos processzorral rendelkező NAS-on.

NAS-ok száma 10 50 100
CPU-használat (%) 1% 1.68% 4.84%
Memóriahasználat (GB) 0.9 1.02 2.47
Hálózati átviteli sebesség (KB/s) 8.6 36.64 126.73
Lemez IOPS 25 99 233

A fenti táblázat alapján a hálózati konfigurációt kétszer is ellenőrizni kell, ha a Q’center több NAS-t kell kezelnie. Ha az összes NAS ugyanabban az alhálózatban van, a hardverigény csökkenthető. Ha az összes NAS különböző alhálózatokba van csoportosítva, fontolja meg több Q’center telepítését a kiszolgálóterhelés csökkentése érdekében, ha az ajánlott hardveres specifikációk nem teljesíthetők.

  1. Hány naplót rögzítsen a Q’center? Mennyi ideig kell azokat megőrizni?

A NAS-beállítások is befolyásolhatják a Q’center teljesítményét. Az összetettebb tárolási beállítások további adatátvitelt igényelnek a kezelt NAS és a Q’center között. Például a “Kapcsolati napló rögzítése” engedélyezése minden egyes kezelt NAS-ban lehetővé teszi, hogy a NAS rögzítse minden felhasználó SMB/AFP/NFS és iSCSI kapcsolatát, és így növeli a Q’centerbe küldendő adatokat. Ezek a konfigurációk nem csak a CPU-igényt, hanem a Q’center kiszolgáló lemezes IOPS-igényét is növelik.

A Q’center az összes naplót és használati rekordot a kezelt NAS-on rögzíti. Az alapértelmezett naplómegőrzési időszak 6 hónap, és ennek növelése a Q’center tárhelyigényét is növeli.

Az alábbi táblázat 100 NAS kezelésének összehasonlítását mutatja a kapcsolati naplók kikapcsolt és bekapcsolt állapotában:

Csatlakozási napló 100 NAS-on Letiltott Engedélyezve
CPU-használat (%) 4.84% 19%
Memóriahasználat (GB) 2.47 4
Hálózati átviteli sebesség (KB/s) 126.73 307.11
Lemez IOPS 233 350

A kezelt NAS és a Q’center beállításakor ellenőrizze, hogy a kezelt NAS nem igényel-e összetett tárolási konfigurációt vagy a kapcsolati naplók engedélyezését. A növekvő sávszélességigény kezeléséhez SSD gyorsítótár és 10 GbE-kapcsolat ajánlott. Továbbá, ha a Q’center további NAS-okat fog felügyelni, fontolja meg a kötet/virtuális lemez bővítését, ahová a Q’center telepítve van, vagy csökkentse a naplómegőrzési időt a Q’center kiszolgálón.

1 Like