Google Coral AI gyorsító

Ha valakinek van tapasztalata a Coral-lal, megtenné, hogy megírja?

Én hónapok óta azon gondolkodom, hogy mire tudnám használni. Folyamatosan kapom róla az infót, meg hogy éppen hol akciós, de még nem jöttem rá. Magyarul nincs, de keresem az indokot hogy beszerezzek egyet.D

Na, nekem már van vele tapasztalatom.
Szóval, ha nincs tonnányi képed, vagy videód, ahol ez valóban kihasználható, akkor teljesen felesleges. Nekem jelenleg egymillió képem van, amit tárolok. Na erre már egészjó, és tényleg felgyorsítja az arc- és objetum felismerést.
Én nagyjából úgy gondolom, hogy a CPU-s feldolgozás úgy 6-7-szeresével darálja le a képeket. Nekem ugye főként az a lényeg. És egész jól teszi a dolgát.

Ha van rólad kérésed, kérdésed, akkor megpróbálom megválaszolni, vagy szimulálni és akkor elküldöm az eredményt.

:smiley: Nekem bizarr, hogy a képeimet egy robottal válogattatom. Amíg felismerem a családom tagjait, nem lesz ilyenre szükségem:) Majd ha már leszek annyira demes, hogy nem ismerem őket meg, akkor beépíttetem a fejembe:) Bár akkor már nem fog számítani az a két perc mire megismerem a gyerekem:) A cuccaimat már az ősidőktől kezdve igyekeszem olyan logika szerint tárolni, hogy mindent megtaláljak, de mondjuk érdekes lenne ráengedni 30 évnyi ( vagy régebbi ) képekre hogy keress a képeken piros ladát meg kék lepkét.
Köszönöm a választ, egyelőre nem rohanok a boltba.

Hát, én nem a családtagokat válogatom… :slight_smile:
De ez jó volt! :wink: Hanem sok-sok emberről készítek képet, és egyszerűen képtelenség lenne összerendezni. Ez főként modell-fotósoknak, sportfotósoknak jó, akik sok emberrel dolgoznak. Így akár helyre, időre, objektumra és persze az arcra is tudsz keresni.
Amúgy nekem fontos volt az is, hogy megismeri-e az embert, pl. egy sisak alatt… És meg!!! Überkirály.

Családi fotókhoz meg persze nincs szükséged rá… :slight_smile:

Jogos, viszont ezt is lehet évek/hónapok/emberek rendszerben tárolni. azon belül akár hely szerint. Ez azoknak hasznos ebben a megközelítésben akik orrba szájba fotóznak mondjuk telefonnal és a végén ott van a 128G-nyi kép, amikor tele a teló. Lementik és nézik, hogy húúúú hol is van az a kis virágos kert… mondjuk az összes ismerősöm így működik szóval megvan a célközönség. Esetleg valami kriptokódolás vagy titkosításra … akár titkosított fájlok visszafejtésére?.. sokaknak segítség lenne…

Én sporteseményeket fotózok. És amikor pl van egy olyan helyzet, hogy kell kép mondjuk 2020 novemberéből az X, meg az Y és Z játékosokról, úgy, hogy egy képen vannak rajta, de nincs rajta ez meg ez meg ez, na akkor életmentő. Márpedig sajna a “kép igények” nem úgy jönnek, hogy megmondják, hogy csak az az egy emberke legyen rajta. Szóval akkor elég hasznos.