Hálózati kártya leáll

Sziasztok!

A következő problémával szembesülök folyamatosan és random.
Van egy TS-453D nasom, ami kb. 1 év után elkezdte azt játszani, hogy nem elérhető egy idő után vagy a hajnali újra induláskor elindul de nem elérhető, vagy egy lan teszt után megint nem elérhető. Az is előfordul, hogy hiába érem mondjuk el a Qmanageren keresztül és újra indítom, nem történik semmi.
Mind a két ethernet portot próbáltam és ugyan ez.
Akkor kezdtek sűrűsödni a problémák amikor elkezdtem a 2 kamerát is a nasra rögzíteni ez év elején.
Már rengeteg órám belement az állítgatásban, itt is sokat olvastam a fórumon, meg a külföldin is hasonló elérhetetlenné vált nasokról, mindent beállítok, de a probléma egy ideig megoldódik és utána újra kezdődik. Már ötletem sem volt, ráadásul ilyenkor csak kikapcsolni vagy kihúzni tudom, hogy újra induljon, mert más formában nem érem el, konzolból meg nem lehet leállítani (nekem nem siekrült).
Ma reggel éppén adat lementésben voltam, mert teljesen eldobta mindenét, és csak újra telepítéssel és teljes adat törléssel akart csak elindulni (ezen a sokkon túl vagyok, megoldottam, hogy legalább az adatokat le tudjam menteni, de elég lassan sikerül) és mentek ami menthető, hogy újra húzzam az egészet.
Éppen mentettem 2 különböző ssd-re, amikor egyszer csak nem ment tovább a hálózati kártya és elérhetetlenné vált. Ilyen direktbe soha sem tapasztaltam, vagyis az a gondolatom támadt, hogy valamiért amikor már nagyobb adatforgalom menne át a kártyán akkor eldobja magát és ennyi.
Mi a véleményetek, mivel próbálkozzam? Vigyen szervízbe (még garanciális)?
Telejsen tanácstalan vagyok, mert évente 2szer adatokat bűvölni róla, már unom, ezért vettem ezt 1,5 éve hogy ne legyen ez és nyugodtan tudjam tárolni és elérni az adataimat.
Az a fura, hogy a volt munkahelyem ugyan ez a modell csak több lemezzel ráadásul 2 is kiszolgál 40 embert gigabites hálózaton, és soha nem hallnak le hálózati kártya miatt.
Mit tegyek?

Ha van egy USB LAN kártyád próbáld ki azzal. Ha azzal is ezt produkálja, akkor szoftverrel vagy a hálózat egyéb elemével lehet a gond.

Megnézem, hogy a meglévő USB LAN kártyával működik-e. Viszont már a hálózat többi elemét kicseréltem és az nem segített.
A log-ban visszanéztem mindig, és akkor fagy le a hálókártya amikor be vannak állítva az ön diagnosztikai lépések, vagy az újra indulás, vagy a nagy adatforgalom.

Sziasztok,

Nekem más jhálózati eszközök produkálnak hasonló jelenséget. Leginkább frissítéskor, utána újrainduláskor. Maga az eszköz elérhető, pl egy tűzfal de a rákötött eszközök, switch és gépek nem csatlakoznak vissza a hálózatra. LEgalább is nem nem azonnal ahogy visszajön a net hanem mondjuk fél nap múlva. A rendszerre kötött Qnap is ide tartozik. Azért nem gyanakszom rá mert a wines gép is produkálja. Gondoltam a switchre de az teszi a dolgát, a tűzfal is bootolás után azonnal elérhető. Más nem, illetve változó hogy igen vagy nem, és az hogy ha igen akkor mennyi idő. Nem gondolnám elsőre Qnap hibának.