Hálózati sebesség

QNAP TS-251+ van egy otthoni felhasználásra. A hálózat sebességével nem voltam elégedett, de azt gondoltam a hálózat többi szegmensével lehet a gond. Ezeket mára felszámoltam, a WAN oldal is tudja a gigabitet, és persze minden eszközöm.
Gyakorlott informatikusként azt is tudom, hogy a ráírt érték mit sem ér, ha pl. a cpu nem tudja kiszolgálni a gigás csatolót. Szóval a belső hálón több mérést is végeztem és majdnem minden ok. Kivéve a NAS. Úgy tűnik ebbe az esetbe is az történik, hogy ugyan van 2 db gigás csatoló, csak épp a CPU nem tudja kiszolgálni, mert a NAS-on a le és a feltöltés is kb 300 Mb/s nél megáll.
VAGY!
és ezért írok most nektek, valami nincs jól beállítva.
A mérést végeztem FTP, SMB de még azt is megpróbáltam, hogy a HD station, Chrome böngészőn keresztül indítottam egy speedtestet.

Van valami javaslat arra, hogy ki tudjam használni az ígért 1 Gb/s adatátvitelt ezen az eszközön?

Szia, ne akarj többet a benne lévő Celerontól. Egy 2013 as lap, akkor még „messze volt” a Gigabites net az általad mért érték jó. LANon azért így sincs okod panaszra, amire átlagban ezt a gépet használni lehet arra tökéletes. ( vagy majdnem ). Sokan akik beköttették a DIGI 1000 csomagot felsírtak amikor a jó esetben a routerük, rossz esetben a gépük megállt az általad mért értéknél vagy éppen felette valamennyivel. i7es procival 980 körül mérsz ehhez képest a 8 éves Celerontól ez teljesen értelmezhető.
Kicsit játszhatsz még a Jumbo frame beállításokkal meg kapcsolgathatod a tűzfalat meg kikapcsolhatsz szolgáltatásokat, de nem hiszem, hogy ez bármennyit is javítana. WAN oldalon lehet még az MTUval játszani de én nem erőltetném. Ez otthonra még sokáig így jó ahogy van:) Ezt elég határozottan mondom mert nekem is ilyen van, jelenleg Wifin „veszem” a netet én most éppen 56/47-et mérek, teljesen elérhető és szinkel a cucc a szüleimnél lévő másik eszközzel. Max 3
perccel tovább tart. LAN oldalon lóg rajta két tv és egy Volumio sosem volt egy akadás vagy bármi és néha még a download station is teker. Engem sokkal jobban zavar, hogy piszok meleg a teteje ( nyáron még inkább ugye ) és állandóan felpörögnek a lemezek ha kell ha nem… de ez majd egy másik nyomozás lesz. Ha ennél többre akarod használni akkor egy másik modell kell.

1 kedvelés

Nézd csak, most pont egy ilyen cuccról mentek és ez a sebesség Gigibaten közvetlen kapcsolattal, a másik NAS sem egy erőgép szóval láttam már ennél jobbat is de itt most nem prioritás a sebesség:

image

de van, hogy felmegy 70re, azaz igazából olyan 60-70 közt ingadozik de a legtöbbet 64 körül változik
image

És még valami ha közben piszkálom, az nem segít a sebességen:) Task váltásnál egy egy pillanatra leesik 10 körülre.

1 kedvelés