Kicsomagolás, kinézet, külső kezelők

A minap érkezett meg az új QHora routerem. Most pár képet is láthattok róla, így talán könnyebb dönteni, hogy tetszik, vagy sem, meg úgy általában is láthatjátok az anyaghasználatot.

Maga az eszköz elölről nekem nagyon tetszik, a gyártói képeken azt láttam, hogy sima műanyag az eleje is. Azonban ezzel a texturával, szerintem egészen eltalálták. Bekapcsoláskor persze sípol - tiszta NAS - , de ami sokkal fontosabb, ha otthonra veszed, a LED-ek világításától nem kapsz hülyét. Egyértelmű a világítás, de végre nem olyan, mintha egy LED-ágyú lenne benne…

Hátul a “nagyjából” szokásos portok. Ne felejtsük el, hogy ez átjáróként és routerként is használható. Ezért az internetet kaphatja a 10GbE portokon keresztül, de a sima 1Gb LAN-ba is dughatod.

Próbáltam belevilágítani az oldalsó szellőzőkön keresztül, hogy mi is van benne. Mondanám, hogy sikerült, de ez nem igaz. Így inkább az alját nézegettem, ott egy masszív hűtőborda van. Tehát semmit sem látunk abból, hogy mi is került bele. Csak valószínűsítem, hogy az IEI (ők amúgy a QNAP anyavállalata) által fejlesztett valami. Érdekes, hogy van rajta VESA felfogatási lehetőség. Ugyanakkor a dobozban semmilyen extra nem volt ehhez. Csak a táp és egy 10GbE univerzális LAN kábel.

És végül oldalról:


Hamarosan rakok fel egy videót is a rendszeréről, mindenfajta beállítás nélkül, szóval tényleg azt láthatjátok majd, mint amikor kiveszed a csomagból.

2 Likes