MyQnapCloud - hogyan használhatom biztonságosan?

Üdv,
azt szeretném kérdezni, hogy használható-e biztonságosan a MyQnapCloud és ha igen mire kell figyeljek, hogy elkerülhessem, hogy kívülről ne lehessen behatolni a NAS-ba?

Helló,
Igen, használható - illetve ha az alapvető beállításokat betartod/elvégzed, már nagyon sokat tettél annak érdekében, hogy ne törjék fel a gépet.

  1. Kétlépcsős hitelesítést kapcsold be,
  2. Zárd ki azon országok elérését, amelyekből biztosan nem kell, hogy elérjék a NAS-t. Például, ha csak Magyarországon vagy, és tutira senki nem akarja majd elérni Németországból, akkor kb. zárj ki minden országot.
  3. A Biztonság menüpont alatt találsz egy IP elérés védelmet, itt nyugodtan állítsd be, hogy ha valaki 1 percen belül 5-ször próbálkozik, akkor azonnal és örökre tiltsa azt az IP-t.
  4. Engedélyezd a QuFirewallt,
  5. Álltsd be az automatikus firmware updatet,
  6. És lehetőség szerint töltsd le az Admin felhasználót, és valamilyen más elnevezést találj ki, akinek admin jogot tudsz kiosztani.
  7. Ugyancsak javaslom, ha vannak olyan szolgáltatások, amiket nem használsz a MyQnapCloud Link alatt, akkor azokat is tiltsd, valamint használj tikosított kapcsolatot (SSL).

Amiket most írtam, ezek tényleg csak az alapbeállítások. De ezekkel már sokat tettél. Ha haladó felhasználó vagy, akkor javaslom a portok megváltoztatását, valamint nem tudom milyen routered van, de abból is célszerű egy komolyabbat választani. Ha sima felhasználó vagy, akkor nem ajánlom a QNAP routerét, mert azt azért rendesen konfigurálni kell, bár elméletileg hamarosan lesz bennük egy haladó és egy alap felhasználói setup profil, így könnyebb lesz mindenkinek a beállítás.