Nem működik a FW frissítés a Qfinder Pro-n keresztül

Üdvözletem!
A problémám az, hogy a Qfinder Pro-t elindítva a program jelzi, hogy van frissítés a NAS-hoz (most éppen az 5.0.1.2277), de amikor el akarom indítani a frissítést (a megtalált NAS verziójára kattintva és bejelentkezve), akkor a a Qfinder Pro arra panaszkodik, hogy nincs internet kapcsolat (“Cannot update firmware. Check your network connection, or update the firmware manually”). Pedig van internet kapcsolat, nincs vele semmi gond. A manuális frissítés persze menne. Ami szintén érdekes, hogy ha belépek a NAS kezelőfelületére, akkor a Control Panelen a belső vezérlőprogram frissítésénél, a frissítések keresésénél meg sem találja ezt az új verziót. Mi lehet ennek az oka? Az egyetlen járható út az lenne, hogy letöltöm a QNAP oldaláról, és manuálisan felteszem a frissítést. De ennek nem csak így kellene működnie.

Ugyanez volt nálam is. Az automatikus frissítés nem talált semmit. Letöltöttem az oldalról a frissítést és manuálisan telepítettem.

Ahham. Ennek máshogy kéne működnie. Valószínűleg még az előzőnél valami félrement. Szerintem frissítsd le manuálisan, és lássuk, hogy utána is dob-e hibát.

A NAS típusa hasznos lenne és a Qfinder verziója.

A NAS típusa TS-453D (ez egyébként a felső képen látható). A Qfinder Pro verzióját biztosra nem tudnám megmondani, mert azóta már új verzió van fent. De mivel követem a verziókat, ezért gondolom az előző lehetett (7.8.3 build 1309). Egyébként azóta a QTS-nek is új verziója van fent, és őszintén szólva még nem figyeltem meg, hogy ennél a Qfinder Pro / QTS párosnál mi a helyzet. Majd legközelebb megfigyelem, hogy a következő QTS verziónál hogyan viselkedik.

1 Like

Akkor most, hogy lefrissítetted manuálisan, most működik ugye? Illetve azért a következő frissítésénél írd már meg, hogy akkor is megy-e. Mert szerintem tutira az előzőnél ment el valami…Nekem is volt ilyen BTW.

Nekem a tapasztalat az, hgy ez akkor fordul elő amikor a lemezen és a belső rendszermeghajtón a DOMban eltérő a firmware verzió. Ezt a nas kezeli a Qfinder nálam sem tudtam meglépni, mert a jelek szerint az a DOMot néz (az lehet a prioritás) a NAS meg a lemezeket tárolt ( jóval frisebb ) vírziót figyeli ( hisz onnan inful el )
Egyszer kézzel meg kell segíteni, utána a gép összefrissíti a rendszereket ( DOM és ami a lemezen van ) és utána menni fog a Finderrel is. Jellemzően én nem használom, CSAK abban az esetben ha sehogy másként nem látom az eszközt, a saját protokollján megtaláljál egymást minden más esetben csak feleslegesen ül a gépen:) ( hasznos de az esetek 90%ban nem csinál semmit) .

Mostanában kijött egy új firmware frissítés. Még nem nyomtam rá a frissítésre. Annyi érdekességet látok, hogy a Qfinder Pro úgy ajánlja fel, hogy ez egy funkciófrissítés, míg ha belépek a NAS-ba, és ott rákerestetek hogy van-e újabb firmware, akkor ott ezt a frissítést biztonsági frissítésnek mondja. Vajon miből ered a különbség? Vagy nekem kellene valamelyiket kiválasztani? De ha igen, akkor mi alapján?

Ezt magától jelölte ki?

Igen, én nem nyúltam a kijelöléshez egyik esetben sem.

De úgy látom, hogy másnak is volt értelmezési problémája ezzel kapcsolatban. Bár az eltérés a két felület között akkor is különös.
https://www.reddit.com/r/qnap/comments/12x39n5/qts_5012376_build_20230421/

Igen, én is erre tippeltem volna. Mondjuj én főként direktben, a Nason csinálom a frissítést.