Nyomtató - husss! :(

TS-251-re kijött a belső vezérlő frissítés. Csupa csillogás és új dizájn… az USB nyomtató meg hussss, eltűnt. Eddig ha bedugtam az USB nyomtatót, felismerte, és bár nagy küzdelmek árán, de lehetett használni. Most semmi! Mondom semmi! A keresőbe a nyomtató, vagy print kifejezésekre semmit nem talál, de ha megnézem a megosztásokat, onnan is eltűnt a nyomtató.

Sajnos egyre rosszabb tapasztalataim vannak ezzel az eszközzel.

Várj még egy kicsit, nekem is most frissült le a “várva várt” 5.x re. Egyelőre én sem repesek, de kivárok.
A "várva várt " Team az eula elfogadásánál elhasal… “Error in accepting EULA.” szöveggel. “This is the beginning of the beautiful friendship…”

Az 5.0. leírásában le van írva, hogy nem támogatja az USB nyomtatást. Ezért nem fogom én sem felrakni.

Igazad van, az incidens után utána néztem és én is láttam. Ettől függetlenül nem értek vele egyet. Nem tudom, hogy ez kinek fájt a fejlesztők közül, de volt egy funkció, amit - lehet hogy kevesen de használtak, szükségük volt rá. Nem hiszem, hogy nagy erőforrást vett el a rendszertől egy nyomtató.
Másrészt, agyba főbe nyomja minden szoftvergyártó, - így a QNAP-is, hogy a rendszert folyamatosan frissítsük és, hogy csak így biztosságos a rendszer. Akkor ha nem teszem fel, akkor könnyen áldozatul esek, ha felteszem akkor meg ne nyomtassak!

Azért ennyire nem olcsó ez az eszköz!

Másrészt, ezt az eszközt azt hiszem inkább otthoni felhasználóknak készítik. Nekem még nem sikerült úgy belső vezérlőt frissítenem, hogy utána 1-2 órát ne keljen azzal foglalkoznom, hogy bizonyos beállításokat ne kellett volna újra konfigurálni. Sőt, olyan is volt, hogy a frissítés után lehetetlen volt (HD Station, KODI villogás), 1-2 napos googlizás után derült ki, hogy valamit elszúrtak a HD stationbe és vissza kell tenni a régit.

Na, kíváncsi lennék arra a mezítlábas Windows otthoni felhasználóra, aki ezt végig csinálja.

Sajnos eddigi tapasztalatom az hogy minden egyes frissítés egy nagy szívás.

Én is ezt érzem otthoni felhasználóként.
Az újabb és újabb frissítések egyre kevesebb szolgáltatást nyújtanak az otthoni felhasználóknak.