Otthoni MEDIA streaming probléma

Sziasztok!
Költözés után nem működik a média megosztás lakáson belül.
Új switch került a rendszerbe és újratelepítettem a NAS-t is hdd probléma miatt.
Próbáltam mindent beállítani a multmedia consoleban és a media streaming addonban, de hiába.
A TV látja a NAS-t, de a mappákat, ahol a filmek vannak azt nem…
A Plex eddig se működött valamiért és most sem, azon nem is csodálkozom.
Nem tudom mit csinálok rosszul.
Tudnátok nekem segíteni esetleg, abban hogy végigmegyünk a beállításokon?
Vagy engedjem el ezt a QNAP témát és tegyem fel jófogásra míg még működik? :–)
QNAP TS128 NAS , Tp link SG 1016 d switch, a házban CAT 6 utp kábel van.

Előre is köszönöm
István

Szia,

A Multimedia Console DLNA Tartalomkezelés menüje alatt meg vannak adva a mappák amiket szeretnél elérni?

A PLEX problémáról kérlek írj részletesebben, hogy ki tudjuk deríteni mi lehet a gond.

Sziasztok.

Tapasztalt valaki olyat ebben a témában, hogy LG tv-n nézegetve a nas filmek megosztást, eltűntek a mappák? és csak a megosztott mappában lévő tartalom látható / nézhető? Ez talán az utolsó előtti frissítésig teljesen jól működött majd egy “varázslat” és csak a megosztott könyvtárban kint lévő tartalom vált lejátszhatóvá. Ami elég necces mert kölönböző tartalmak külön alkönyvtárban vannak.
Jogokosultságok változtak esetleg? A TVhez nincs már frissítés, ezért is jó “okos” tvt venni mert 4 év után nem supportált… tehát ott nem változott semmi, egyedül a nas frissül…
Esetleg hasonló tapasztalat?
Köszi
Gábor

Szóval semmi… Az van hogy kínomban egyesével hozzáadtam a DLNA-hoz a mappákat. Az almappákat. ÉS az almappákat. Nem kettő könívtárról volt szó. Semmi. Csak a gyökérben lévő néhány ott lévő film jelenik meg a TV-n.
Kerestem mindenhol, és van pár hasonló, mint Én akinek ez probléma.
https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=154636
és más topokok. Az a megoldás amit írnak nem jön ben, nem is mindenhol írnak megoldást. De a lényeg, hogy a 298 almappa berángatása nem vált be.
Írják még az indexelést, és hogy tegyek fel twonkyt. Ezek nem játszanak. Sima mappa sharet akarok látni, ahogy eddig, a tv meg megoldja ahogy eddig. Nem látszik a sima mappa share. Vakarom a fejem… ötlet esetleg?
Köszi

( ja és a helpdesket amit minden alkalommal gyalulok, minden frissítéssel visszateszi. Nem elég érthető, hogy minden alkalommal gyalulom. )

Gábor

Úgy néz ki megvan a megoldás. És mintha egyszer már benyaltam volna ezt a jelenséget.
Fogtam az amúgy megosztott mappát, és ubuntu alatt csináltam bele egy könyvtárat. Másnap észrevettem, hogy az látszik a tv-n. WTF? Megnéztem mi és kié és milyen jogokkal. Hát az alap megosztott filmek média könyvtárban minden könyvtár admin és nem végrehajtható csak a benne lévő fájlok. Az a könyvtár meg amit csináltam a laptop userrel készült és teljesen látható beléphető. Full joggal a mindenkinek… homlokpacsi… szóval visszaállt a rend, csak nem tudom miért lett minden könyvtár visszabutítva de sebaj.