QNAP folyamatos ventillátor pörgés

Sziasztok!

Már 5 hónapja használom a NAS-t és az utóbbi napokban kezdett el zajosabb lenni. A ventillátora percenként jl hallhatóan felpörög és ezt egésznap hallgatni, már nagyon zavaró.

Tudtok valamit tanácsolni, hogy ez visszaálljon a normálisra és ne csinálja folyamatosan?

Amire figyeltem: - nincs kitéve közvetlen napfénynek, a szoba hőmérséklete 25 fok körül van, az alja sincs felmelegedve, nincs leterhelve több gigás használattal a gép, sőt akkor is ventillál, amikor már rég kikapcsoltuk a számítógépeket.

Amúgy az összes NAS a világon ilyen idegesítően pörgeti a ventillátorát percenként többször is, vagy van esély, hogy abbahagyja az állandó hangosabb felpörgést, amit használunk?

Szép napot nektek!
Csibi

Szia, esélyes:)
Gyártón belül is erősen eltér, hogy melyik hogy pörgeti a venti(ke)t. Van silent modell, ami nagyon szép de ilyen időben tojást tudsz rajta sütni. 4 Qnap nálam 4 különböző módon viselkedik egyforma terhelés mellett szóval van esélyed kifogni egy olyat mi halk. Itt a fórumon is talán Negator írta, hogy cserélt ventit és halkabb lett szóval ha kicsit ügyes vagy, veszel egy csendes ventit abban a mérteben ami neked kell és kicseréled. Gondolom a venti beállítás automatán van, tedd csendesre és nézd meg azzal, a 25C az szerintem pont határeset ha gyors vinyókat használsz azok már melegszenek ennyinél nekem az 5400asok is már melegek ebben az időben. Esetleg va van háziállatod, figyelj rá mert macskás ismerősömnél 5 hónap alatt nőtt szőrcsomó az új nasban, de volt olyan is aki úgy rátolta a falra hogy hiába ment a venti semmit nem tudott szellőztetni, de gondolom ezeket már nézted. Tehát van esély kezd azzal hogy csendesre állítod a venti bállítást és hátha elsőre ez is megoldja ha nem akkor nézz egy jó ventit és próbáld bele pár ezer Ft egy csendesebb pélrány.
Azt nézd esetleg még meg, ha be van állítva, hogy leállítsa a lemezeket, akkor is pörgeti e vantit ha a lemezek állnak és nincs hálózaton más gép. És még egy tipp, ha fut esetleg virtuális gép az eszközön az még dolgoztathatja. Nekem az egyik virtuális gépen Boinc kliens fut:) az bekapcsolja a ventiket néha.

Gábor