QNAP HDD ad...?

Sziasztok!
Most kaptam ajándékba egy Qnap ts230 Nas t.amugy naggyából beüzemeltem egy 500gb-os Hdd vel.
Olyan kérdésem van,hogy van egy 4 TB os HDD,amit szeretnék ugy betenni-mint második HDD-,hogy semmit ne töröljen ki róla a Nas,vagyis elérhetö legyen ennek tartalma akkár hálozaton is.
Köszönöm vállaszotokat!

Igazából egy két, vagy több lemezzel rendelkező NAS-nak az lenne az egyik legfontosabb funkciója, hogy a lemezek valamilyen RAID-ben vannak, az adatbiztonság miatt.
Ugyanakkor persze, ha erre nincs szükséged, belerakhatsz szinte bármilyen kapacitású lemezt és azokat képe külön kezelni a NAS.

Ha belerakod az általad említett 4TB-s diszket, akkor lényegében ugyanazt kell vele csinálnod, mint a másikkal, a NAS első telepítésénél.

Tehát: Control Panel > Storage and Snapshot > Storage és itt tudod elindítani a formázást és a kötet készítést (bár ugye nálad nem lesz “klasszikus” kötet - nálad ez RAID0).
Aztán a Shared Folders-re ha mész, ott bármilyen megosztott mappát létre tudsz hozni. Ezeket ugyanúgy eléred és tudsz rá/rajta dolgozni, mint az 500-as lemezed esetében.

Szóval elég egyszerű, de ha van bármi fennakadásod, csinálj róla képernyőképet és szívesen segítünk.

Úgy nem lehet hozzáadni, hogy ne formázza, csak csatolja fel?

Arra gondolsz, hogy már vannak rajta anyagaid és egyszerűen belerakod a NAS-ba, ismerje fel és már működjön is?
Ha igen, akkor sajnos erre nincs lehetőséged. Mindenképpen le kell formáznod.
Illetve, ha nem akarod belerakni a NAS-ba, csak USB-n keresztül csatlakoztatni hozzá, akkor az exFAT driver megvásárlásával, ezt fomrázás nélkül teheted meg. De csak USB-n keresztül!!!

Igen, arra gondoltam. Köszi!

1 kedvelés