QTS 4.5.2.1630 interfész down

Sziasztok!
Ma tettem fel a QTS 4.5.2.1630-t, melynek hatására az első interfész down-os lett a NAS-on. Az első interfészem a gépemre megy, a második a routeremre. A másodikkal nincs semmi baj, csak az elsővel. Csak a NAS-ban down-os a port, a gépem interfésze up-ban van (és amúgy auto nego-ra van állítva, de a fix beállítás sem segített a NAS-on, ott továbbra is down-os a port). Downgrade után megint up-os lett az első port a NAS-on. Újbóli upgrade után megint down-os lett a port. Mintha ez egy bug lenne. Találkozott valaki ilyennel? Egyébként kipróbáltam különböző chipset-es portokkal is, a helyzet ugyanez volt.

Nem, ezzel még nem találkoztunk. Megírnád a NAS típusát? És van bármi egyedi beállításod?

Használsz esetleg HBS3-at?
Úgy tűnik, hogy pár felhasználó rajtad kívül is írta ezt a hibát. A porton kívül más szolgáltatásokkal volt problmád?

A NAS típusa TS453D. Más problémát eddig nem tapasztaltam, bár jelenleg szinte semmilyen extra szolgáltatás nem fut a NAS tárolási alapfeladatain kívül. Még nem kezdtem el belakni. Nem használok HBS3-at sem. Viszont minden frissítést felteszek, amit felajánl a rendszer. VM van telepítve, de nem fut.

Úgy tűnik, hogy a legújabb QTS (4.5.3.1652) megoldotta a problémát. Az új verzió hibajavítási listája szerint a NAS GE2.5 interfészén az 1500-as mérettől eltérő MTU méret miatt nem állt össze a hálózati kapcsolat.

1 kedvelés

Igen, jeleztük mi is a Supportnak, hogy tapasztaltunk ilyet.
De szerencsére ez megoldódott.