QTS 5 hiba DNS ERROR

Erről érdemes lenne egy felhívást készíteni! Most derült ki számomra, hogy nem a Qfirewall hibás hanem az 5-ös QTS! Több gépen okoz DNS hibát.
Bővebben itt olvastam róla én is!
https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=50&t=161124

Végül úgy tűnik a hibát sikerült elhárítani.
Sajnos az automatikusan letöltött és frissített QTS 5-ben hiba van.

Egyes esetekben DNS hibát okoz.
Megoldás, hogy frissíteni kell a frissebb QTS-re. Ezen az oldalon keresd ki az általad frissíteni kívánt eszköz típusát.

Töltsd le a legfrissebb QTS-t.
Lépj be a NAS webes felületén és a Vezérlőpult > Belső vezérlőprogram frissítése lehetőségnél töltsd fel és telepítsd az új vezérlőprogramot.

Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni a Google böngésző nem enged be ipari cím alapja a qnapbe. Nem biztonsàgos :frowning: ez mitől lehet? És mivel lehetne orvosólni? Előre is köszönöm a segítséget.

Tudnál lőni egy képernyőképet pls?

Csak annyit ír, hogy nem biztonságos?

Van az oldalon alul egy “Speciális” gomb, amire kattintva alul megjelenik egy link, hogy “Tovább a … webhelyre (nem biztonságos)”?

Ha ide kattintasz, akkor tovább enged a bejelentkező oldalra?

Sziasztok,

Sajnos nekem nem tűnik úgy mintha javítva lenne.:frowning:

Az összes létező nasomon rendszeresen találkozom az alábbi hibával:
Qnap_DNS

Nagyon furcsa, és nem nagyon találok rá megoldást. 5.x -en és 4.x-en is csinálja és csinálta. Belső hálózaton látszik az eszköz. Teljesen más hálózatok teljesen más tűzfalakkal, teljesen más QTS verrziók. Az a fura hogy egy konkurens gyártó NASa is teljesen hasonló hibát dob fel, szine a Qnappal egy időben. Pl. frissítések után… Mivel ez több helyen előfordul és random ( nem tudni hogy és miért ) megoldódik a dolog. Ami nagyon furcsa, hogy azokon a helyeken ahol belefutok ebbe a hibába azonos gyártójú de nem azonos típusú tűzfal van. Zyxel. Most pl. volt egy áramszünet és ezzel fogadott az eszköz, ami azért kellemetlen mert ezen van beállítva a vpn és ehhez kapcsolódnak a kollégák. Az itthoni egyik 5.x es eszközöm dettó ezt csinálja. A másik 4.xes az esetek felében, bekapcsoláskor azonnal. Mindenhol 8.8.8.8 vagy 1.1.1.1 és plusz egy szolgáltatói DNS van beállítva. Van ahol nem zavaró a jelenség de van ahol nagyon is. Megoldások:
DNS -ek átírása és az van amikor segít, ha visszaírom utána azokat amik benne voltak, akkor már működik azokkal is. Megnézem majd, hogy ahol már tűzfalak vannak ott mennyire fordul ez elő, mert lehet hogy másol is előfordulna, csak ott tiltva vannak azok a szolgáltatások ahol esetleg kiderülne.
Találkozott valaki hasonló esettel?
Onyan néha van hogy a google DNS valamiért nem szolgál ki, de ezért van beállítva másik kiszolgáló is… Talán azóta kezdődtek ezek amióta belépett a képbe a virtual switch dolog… de lehet hogy ez csak téves emlék. Ha a Renszerben lenne, már csak megoldották volna… vagy valakinek frissítés után nem csinálta többet?

Köszi szépen
Gábor

Véletlenül nem Vodafone-os interneted van? Csak mert ugyanez a hiba volt nekem. Aztán valamit ki kellett kapcsoltatnom és láss csodát, máris megjavult és elértem…

A voda netet hagyjuk…D Hálistennek nem, Diginél és Telekomnál is ez van. Google és Cloudflarenál is, ha kézzel írom be a szolgáltatói DNSeket akkor is:(.
Igazából nem érdekelne a probléma, de a kétfaktor miatt nem árt ha pontos az óra… a fura az hogy ha an ntp-t is ipvel írom, azok sem mindig tudnak kommunikálni. Viszont belső hálózat az mindig pepec. Keresem… keresem… keresem az okot.