QTS 5 hiba DNS ERROR

Érdekes egy jelenség. Sajnos nem találok rá magyarázatot. Este nézek a gyerekekkel egy mesét, és X ( nem szabályos ) idö elteltével megszakad a kapcsolat. Rohanok a géphez PING van, NAS elérhető, de a TV nem látja. Egymás mellett vannak közvetlen kábel kapcsolattal ( én kábelbarát vagyok! ) szóval még az sem lehet hogy wifi akad le. Majd 2 perc és visszajön a NAS a TVre mint eszköz. ( Gépről ping végig jó ). És persze jön a mail hogy nincs net az eszközön. Olyan mintha ez a reset ( eddig kétszer jellemzően este ) lelőné a média addont ami felel a tartalom kiküldéséért lejátszóra és idő neki mire elindul ( a TVnek meg míg meglátja ) és így jön ki a kb 2 perc várakozás. Amit a gyerekek nem igen néznek jó szemmel adott esetben. Szétkerestem a netet, nem én vagyok az egyetlen aki keresi a megoldást (pl: https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=151731 ) és még sorolhatnám, de olyan magyarázat ami helyreteszi a kérdést nincs… ( még ) … vegyesek a típusokkal kapcsolatos leírások is és sajnos a QTS verziók is eltérnek. Olyan mintha valami miatt a rendszer nyomna egy resetet a NICen de minek? Valamint mintha megint előjött volna egy frissítéssel a nem visszatöltő torrent esete, de lehet hogy a “kölcsön” netem miatt van szóval ez most nem lényeg. Gyúrok a kérdésre, de ha esetleg van tipp, szívesen veszem bár szerintem már csak a vodkába áztatást nem próbáltam ki rajta…

Nekem egyetlen tippem maradt. Mert egyszerűen én sem látok problémát. Mégpedig a szolgáltató. Volt egy idő, amikor nagyjából 20 percenként a modemem újraindult… És ezt idő után nem tűrte a router. Nem egy vacak, hanem egy félmillás…
Egyszerűen beragadt az IP és semmi esetre sem volt hajlandó updatelni. Szóval kikapcs-bekapcs.
És ugyanezt érzem most is. Viszont ebben az esetben, olyan mintha a NAS ragadna be.

Passz, hiába próbálok minél több paramétert figyelni, nem tudok kapcsolatot találni. A NAS végig elérhető, neki a nettel van baja. 8.8.8.8 és 1.1.1.1 a DNSek. Film nézés közben amikor írtam csinálta, azután pár nap múlva nem. A routerre nem mondanám, hogy egy csúcs kategória, de nem is a közép alja, és más eszköz, pl ip telefon a tv vagy más, egy kukkot nem vinnyog. Nekem nagyon nem szimpatikus az ami a cronban van, ezzel több bajom is van de ez egy másik kihívás lesz de lehet ott van valami ami x időnként nyom valami process újraindulást ami ezt okozhatja aminek a következtében más processeknek is lehal a hálózat x időre és ő ebből csak azt látja, hogy nem lát ki a netre. Ellenben akkor miért megy a ping a gépről? Valszeg maga a hálókártya piszok gyorsan éled újra, csak az addonok meg hálózati protokollok indulnak lassabban vissza. Nem tudom. Amikor működik és úgy általában nem tudom hogy pontosan hányszor van egy nap de amikor észreveszem az látványos és bosszantó. ( mondjuk de, a logban látom pontosan, és teljesen random hogy van e és ha van akkor mikor ) Azóta például nem jelentkezett. A szolgáltató jó kérdés, de akkor két szolgáltató is ugyan azzal küzd mert ez itthon és a munkahelyen is jelentkezik… Telekom és Digi… meg lesz ez csak megöszülök közben:D

Nekem az utóbbi két hétben 3x csinálta… És fogalmam sincs, hogy mit tudok csinálni.

Vajon ez megoldás? QuWakeUp: QWU-100 | Az intelligens távoli felébresztési asszisztens, amely támogatja a Wake on LAN és Wake on WAN funkciókat | QNAP (HU)

Nekem meg nem …!?.. Eszem megáll. Kéne valami közös pont.

Ezt a WOL cuccot meg bevallom egyszerűen nem értem. Amikor azzal a problémával fordultam a gyártóhoz hogy irreálisnak tartom, hogy alvó állapotból a vas szinte azonnal felkel, és hogy szerintem ezzel kicsinálja a lemezeket akkor azt a választ kaptam hogy a NAS arra való hogy 24/7ben működjön és minek akarom altatni. ???
Ehhez képest felmerült a gyártóban hogy távoli ébresztés? Lehet felébredt pár fejlesztő, viszont akkor meg kéne oldani azt, hogy ténylegesen is maradjon alvó állapotban.
Áramszünet esetén meg ugye a szünetmentessel közösen visszaébrednek ha úgy van beállítva.
Vagy túlgondolom vagy emésztenem kell még ezt az eszközt:) Egyénként a legtöbb routerben már van WOL opció és ahogy a videóban is látszik van erre már megoldás az ősidőkből. Tehát jó jó, tetszik tetszik csak még nem jöttem rá mire való:D

Én csak egyet tudok. Ma reggel, ismét 8-kor automatikusan bekapcsolt a NAS. Egy ideig nem is volt probléma, aztán, észrevettem, hogy a “Status” lámpa már nem világít. Ugyanakkor, ezzel párhuzamosan, nem töltődött be egyetlen oldal sem a laptopomon. És baromira nem hiszem el azt, hogy ez a Qhora routernek lenne köszönhető. Mert egyszerűen nem reális. Előtte Netgear volt, ott is ezt produkálta.
Szóval nem értem. De tényleg. Kb el tudom vinni ideiglenesen más országba és megnézem onnan. Viszont, ha onnan megy, akkor ebből mit tudunk leszűrni? Voda és Digivel nem megy? Mondjuk a kettő már ugyanaz…

Neked (is) alapban ki van kapcsolva? Miért kapcsol be automatikusan? Nekem az a bajom, hogy be van kapcsolva, de a lemezek 5 perc után lemennének aludni. A gép elérhető ami a memoriában teker az teszi a dolgát, amikor meg kell a lemez keljen fel. DE nálam arról van szó, hogy ahogy leállnak a lemezek szinte azonnal de max. 10 mpn belül felpörögnek. Ez egy nap kb 100 teljesen felesleges felpörégst jelent, a 4 éves lemezek indulási ciklusa már kb 10 évnyi, nekem ez a para. Magától nekem ne kapcsoljon be, csak akkor ha áramszünet után a szünetmentes indítja, az még nagyobb para lenne ha a kikapcsolt eszköz önnálóan random bekapcsolna. Lehet rosszul értettem, hogy nálad most ez volt, de ez akár lehet egy sima időzített indítás is, de akkor minden vasárnap reggel kéne hogy csinálja és csak emlékeznél rá, hogy ezt beállítottad. Fura. Ezért biztos nem vinném külföldre, amíg más szolgáltatók voltak a DNS hiba addig is volt, digi és voda votl az érintett, most telekom… routerből cisco zyxel most netgear az érintettek… ( Viszont netgear alatt a cisco telefon nem indul újra random, a cisco alatt néha újraindult! ) Viszont amikor a QNAP jelzi a dns hibát a cisco telefon meg sem rebben…( ugye ha nem látja a sip szervert akkor sárgán villig… ) .

Frissítés: Mivel a jelenség továbbra is fennál folyamatosan keresem a kiváltó okot… tegnap azt figyeltem meg, hogy ha a DownloadStationben 7 nél több dolog töltődik akkor közben a média lejátszás meg megszakad az eszközről. Ha leállítom a klienst, akkor végignézhető a film. Hozzáteszem izzik az eszköz HS venti nélküli… Tehát a DS működése látszólag okozhat streaming problémákat. Látszólag:(

Én aóta váltottam Herora. Mondjuk egyel nagyobb NAS-ra is, azóta nekem nincs problémám.