Túlttöltött HDD meghajtó? Hibajelzés

Laikus vagyok. Valószínűleg túl sok adatot tölthettem a meghajtóra. TS-228A egy HDD-vel üzemelt. Sem adatot törölni nem tudtam róla, sem rendszert frissíteni memória hiány miatt. Sajnos kivettem a HDD-t, betettem egy új HDD-t és utána a régit. Most újra létre kellene hozni köteteket, de a régi HDD adataihoz nem tudk már hozzáférni. Érdeklődni szeretnék hogy hogyan tudnám a régi HDD adatait menteni vagy a 2 HDD-t úgy összefűzni hogy megmaradjanak a régi adatok? Nyilván látom hogy valamit nagyon elb***tam… de menthető még a régi adatállomány? Hogyan? :frowning:

Szia,

Első lépés, ne ess pánikba! Amennyiben nem fontos adatokról van szó, akkor nem kell aggódni újra akkor gyalulsz mindent és remélhetőleg működni fog.
A lemezt „túltölteni” nem igazán tudod, sem a rendszer sem a lemez nem engedi. A problémád leírásából számomra az derül ki, hogy nem a lemez hanem a NAS memóriája lehet betelve bár az eszközödben 1G memória található, ez kissé fura mert nekem elég beteg használat mellett fél G memóriás egységekkel is maximum lassulást sikerült elérni.
Több dolog lehet!
Az, hogy a lemezt kivetted és betettél egy másikat nem okozhat gondot, tedd vissza „túltöltöttet” és bootolj fel újra, és első körben néz meg a jogosultságokat. Én látatlanban erre gyanakszom, hogy valami jogosultsági sérülés lehet, ha nem csináltál semmit a lemezzel az adatoknak rajta kell legyenek.
Ha a jogokkal is minden rendben van akkor csinálj egy frissítést, én létrehoznék még egy admin csoportos usert és belépve azzal megvizsgálnám a jogokat megint.
Ezen felül erősen átnézném mi az ami a NASon fut, ami nem kell törlés ( program ) és minden legyen friss majd nyomj rá egy biztonsági vizsgálatot, esetleg még egy vírusirtót is, ha nincs fent tedd fel.

Ha ezekkel megvagy még futhatunk pár kört, ha nagyon nagyon fontos cuccok vannak a lemezen, akkor egy próbát tehetünk hogy átrakod egy másik nasba, és hátha onnan vissza lehet nyerni.

Sok sikert!
Gábor