Maximális memória átlépése

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy túl lehet e tolni egy NASt úgy mencsivel, hogy az hivatalosan nem támogatja az adott mennyiséget? Típus mindegy.
Számtalan fórumot néztem át, és 70%ban igen a válasz, de érdekelne közelebbről is olyan, aki mondjuk a 8G max helyett esetleg 16 vagy több memóriát használ. Sajnos elfogyott a memória az eszközben és két opció van, a teljes csere vagy a bővítés, ami „hivatalosan” nem megoldható, ellenben a jelek szerint mégis…

Processzor függő persze a dolog és persze Intel ARK-on is utána nézve ( maximálisan támogatott memória) is az a mondás, hogy maga a processzor sem támogatja a több memóriát, ennek ellenére, többen írnak bizonyos modulokról és bizonyos eszközökről amik a „maximális” kapacitás 2-2,5 szeresével üzemelnek, konténerekkel és virtuális gépekkel, látszólag hiba nélkül. Valaki esetleg belefutott már hasonlóba?

Köszi szépen!
Gábor

Szia! Nálam a NAS (TS-453D-4G) 2x8GB RAM-mal megy már kezdetek óta, működik, csak nagyon nem mindegy, hogy milyen memóriát tesz belé az ember. Hosszas utánaolvasás után én azt szűrtem le, hogy pl. a Crucial CT8G4SFS8266 modul jó bele, ezért én is abból vettem 2db-ot. Maga a proci (Intel® Celeron® J4125) az adatlapja szerint - elvileg - max. 8GB-ot támogat, de a gyakorlatban nekem gond nélkül működik 16GB RAM-mal, ezzel a típusú memőriával (olvastam annak idején olyanról is, aki 32GB RAM-mal használta, de erre nem mernék mérget venni, és a megfelelő modul típusát sem tudom, talán egy hasonló szervezésű, de 16GB-os Cruical modullal lehetne próbálkozni, de mindenki csak a saját felelősségére).

Köszönöm szépen! Magam is ezt szűrtem le, pont ezt és pár ehhez a procihoz hasonló Intel celeronnal kapcsolatban kérdeztem ezt. Amiket találtam azok szerintem ugyan ezek, ott is ezeket a típusokat javasolják és néztem én is, hogy valakinek a 32G is gond nélkül működik és a konténerek és virtuál gépek használják.
Nekem a mostani 8hoz képest a 16 ár előrelépés lesz, köszönöm a megerősítést! Amint beteszem a modulokat jelzem, hogy minden okés e, nem mindegy hogy egy komplett NAST kell venni vagy „elég” levadászni két 8G-s megfelelő modult. Intel fórumokon is „találgatják”, hogy ez a celeron kihasználja e 8 feletti részt de valaki azt írja, hogy „csatornánként” 8:) . A leírások nagy része csak találgatás és próbálkozás, de ahogy Te is, sokan azt írják, hogy megfelelő modulokkal működik.

Köszönöm!
Gábor