Qnap TS-251D-2g memória bővítés

Sziasztok!

2x8GB-al szeretném bővíteni a nasom. Tapasztalatból kinek milyen memória vált be dual channel-be? Tudom hogy 2x4gb az egészséges amit a nas tud kezelni, de a többi 8-at a container fogja. Elvileg angol fórumokon írták hogy a 2x8 GB RAM-ot így tudja kezelni.

Köszi előre is.

Hello!

A J1800 spec szerint a max memória 8GB, ehhez képest a 453mini-ben évek óta megy 2x8GB Samsung DDR3L :slight_smile:

A J4005 szintén max 8GB az intel ark oldal szerint. A 251D-be DDR4L kell, szerintem Samsunggal nem lősz nagyon mellé, nascompares Crucialt ajánl, PC4-19200. Időzítést érdemes lehet megnézni a régieken…

Good luck :slight_smile:
HM

Sziasztok,

Ennek a modellnek ha erről van szó: TS-251D | Intel kétmagos multimédiás NAS PCIe csatlakozással a NAS funkcionalitásának kibővítéséhez | QNAP (HU)
Intel® Celeron® J4025 a motorja. Van más 251es modell, ami szerintem bármely gyártótól rossz húzás, hogy van azonos modellszámmal teljesen más cucc:
TS-251+ | Hardver specifikáció | QNAP (HU)
Intel® Celeron® J1900 quad-core procival. Engem ez mindig megzavar, és 8 fül van nyitva és nézem a z eltéréseket…
De teljesen mindegy is mert az ark szerint mindegyik csak 8G-t kezel. Lehet bele többet tenni, a rendszer szépen mutatja is, de ha a proci nem tudja megcímezni akkor az nem segít neki.
Én random pakoltam memcsiket az egyik nasomba, laptopból visszamaradtakat, mert azzal főztem ami van. Nyilván erre a gyártó azt mondja hogy hát nem szép, viszont volt olyan párom amivel csont nélkül indult a nas samsung és kingston (két két db). Ha van megfelelő ( bele való DDRx) próbáld ki. De ha veszel, akkor nagyobbat szeeintem ne vegyél mint amit gyárilag mondanak maximális érték mert csak fizeted a semmit. Kb mintha vennél a kocsidba egy 200 literes tankot minek az oldalán van egy luk és csak 50 liter fér bele mert a többi kifolyik.

Ellenben az érdekelne, hogy ha betoldat a gépbe a 2x8 G-t és a gyári leírás alapján a max mem csak 8G amit kezel, akkor mondjuk a virtuál gépeknek tudsz e adni 10 G memcsit? Vagy fut e egymás mellett 3x 4G memes virtuál gép? Mert ha fut és lekezeli tehát mondjuk a 64 bites virtuál windows szervered vagy linuxod is szépen fut 12G memmel és nem halnak el… akkor “aztaqvaéletbe” nagyjóság!!
Csak mert ott kijön ha túlfutunk a memcsiből. Maxoljátok ki kérlek, hogy füstöljön a gép és akkor kiderül hogy hogy kelezi a többletet. Sajnos éles környezetben nem tudom kipróbálni.

Köszi
Gábor