Samsung smart tv-n qnap nas-ról lejátszás probléma

Samsung okos tv.-n nem tudom lejátszani a fényképeimet, és a házi videóimat.

Szia,

A NAS és TV típusát légyszi add meg :slight_smile:

Szia, T431, a tv: Samsung QE50Q60TAUXXH.

Köszönöm

negator via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> ezt írta (időpont: 2023. okt. 30., H, 22:35):

Sziasztok,
DLNA -t kapcsold be, 99% hogy nincs:) Ha be van akkor a Tv látni fogja. Nem tudom hogy Samsungra kell e bejelentlkezés, nekem minden eszközöm, köztük az LG tv is be van userrel lépve ( csak userrel van beengedve ) a NASra. Ha jól tudom a Tizennek is van valami áruháza ott esetleg kereshetsz olyan programot ami SMB-t támogat. Samsung Smart Hub & Apps for Smart TV | Samsung Malaysia

Gábor

Köszönöm kipróbálom délelött.

Rónay Gábor via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> (időpont: 2023. nov. 3., P, 20:59) ezt írta:

Nálam rendszeresen előfordul, hogy a MediaStraming addon vagy mi a fene leáll vagy valami nem tetszik neki és nem működik ezért az eszköz a TV menüjéből eltűnik. ( nem szerepel a NAS mint DLNA eszköz ) ilyenkor újra kell indítani az addont és pármásodperc múlva megjelenik a Tv-n is. Lehet még ez is az ok. De a DLNA-nak bekapcsolva kell lenni. Sajnos néha menet ( film nézés ) közben is leakad az eszköz, ennek okára még nem jöttem rá, nagyon zavaró, úgy 10 ből két alkalommal csinálja ( csinálják ) . Két eszköz, nagyon hasonlóan működik, már a portokat is átraktam mert azok ütközésére (is) gyanakodtam de semmi.

Próbáltam Twonkyval, régen azzal ment, de az megszünt. Plex pedig nem megy. Nem látom a tv menüjében a Nast. Most vagyok router cserében, közben próbálkozok…

Nehéz úgy hogy nekem más a rendszere a TVnek. Nálam van egy “app” a TVn a régebbi WebOSen SmartShare az újon a Fényképek és Videók alkalmazás. Ezeket indítva megjelennek az eszközök ha DLNA be van kapcsolva. Most jut eszebe, egy ismerősömnél hasonló folt a helyzet és talán ott is pont Samsung TV volt. Bár ott más gyártó eszközéről volt szó de emlékeim szerint ott is a DLNA és a fotó videó könyvtár beállítása volt a megoldás. Neki asus routere van, nekem Zyxel igazából nem rémlik, hogy ezeken bármit is állítottunk voltna külön, ha csak a Tiéd nem tiltja a hálózaton bizonyos portok forgalmazását… nagyon állítgatni nem kellett routeren. Mikrotikeken talán lehet alapból mindenféle titlás pláne ha nullás konfiggal indítod de szerintem ott sem jellemző, hogy a hálózaton lévő gépek nem látnák a DLNA eszközöket. Én nyomkodnám kicsit a tvt. De figy, egyszerűen megnézheted hogy a Windows Media Player látja e? HA igen akkor nem a NASsal ( beállítással ) van a gond ha nem akkor igen:)

Köszönöm a segítséget, végül a Twonky média szerverrel sikerült összekapcsolni a tv-t a nassal, még kicsit teker a betöltés, lejátszás, de régi a router 300mbs, két falat kell átlőnie
gondolom ezért lassú akadozó a lejátszás. Nem tudom milyen wifi router vegyek Digi 1000.-m van IPV4.

Rónay Gábor via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> ezt írta (időpont: 2023. nov. 4., Szo, 18:25):

Mit állítottál végül? Mitől kezdett működni?
Digire ( már szinte bármire ) csak olyat vegyél aminek a WAN portja minimum Gigabites, gyártót nem mondok, mindenki másban hisz, és minden gyártónak van jó és rossz szériája szóval kb 8-9 ezertől a csillagos égig mindenből válogathatsz. Azt azért nézd meg, hogy mennyi körülötted a szomszéd WiFi… mennyire vagy telített mert van az a pont ahol már mindegy mit veszel… ettől függetlenül még a film jeltszás a NASodról lehetne jó, mondjuk kábelen:) . Igaz függ a filmtől is, ez is egy soktényezős képlet. ( én kábel barát vagyok :smiley: )

Az az igazság, hogy pár éve egy D-link 300-as routert cseréltünk le egy Tenda 10u routerre. Van egy Qnap ts 431.-es nasom, egy 4 kamerás rendszerem van rögzítővel.

A 4 kamera és a rögzítő egy switch-en van. A switchből ami a padláson van, két utp kábel jön le a routerbe. A rögzítő a lakásban van, felmegy egy utp a padlásra, ott bele a switchbe, onnan egy kábel vissza a routerbe.
A kamerákkal és a nassal így együtt mindig gondom volt, nem volt internet elérésem. Többször beszéltem a Digivel, de nem tudtuk helyrehozni a kapcsolatot. Mondták kijönnek de az valószinű fizetős lesz.
Belementem, de utolsó este, hirtelen ötlettől előhoztam a régi routert, összedugtam és rögtön helyreállt minden. A Tenda router gigabyttes, de csak 3 lan helye van a 4. a wan, A router a fiamnál működött rendesen.
Én is kipróbáltam újra, de, a nast, és a switchből lejövő kábelt bedugom, már összezavarodik, kamerákat nem látom, de net van. Lehet hogy valamit rosszul állítok, de érdekes hogy a régi D-link router, rögtön jó lett, mindenféle különleges állítás nélkül. Két tégla falon kellene átjönni rendesen a jelnek, ezért szeretnék venni egy jobb routert, de elvileg a Tenda is mindent tudna, mégse ok.

Rónay Gábor via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> ezt írta (időpont: 2023. nov. 5., V, 19:05):

" A switchből ami a padláson van, két utp kábel jön" le a routerbe. "??
Ezt ugye nem úgy érted, hogy mindkét kábelt bedugod a routerbe, hanem úgy, hogy az egyik a routerbe a másik a rögzítőre megy?

Ez egy nagyon egyszerű felállás kéne, hogy legyen kb így:
sw-re a kamerák, ( valamennyi fent mindeg egy helyen)
egy kábellel összekötném a routert és a padláson a sw-t, ( ez megy fel a padlásra ( egy kábek, csekkolva, hogy jó e…)
egy kábellel összekötve a rögzítő a routerrel, ha úgy is mindkettő lent van,
egy kábel a router és a nas közé ha úgy is mindkettő lent van…

Ezzel elfogyott a három portod, a WANra meg bemegy a szolgáltató. ( Ha saját routert használsz a szolgáltató eszköze nem funkcionál routerként… ( ezt neked kell bridge módba kapcsolni, vagy kérni a szolgáltatót )

Ezzel így elvileg nem lehet gond. DE:
Ha mindkét eszköz, a tenda és a szolgáltató is ugyan abban a tartományban szolgáltat és mindkettő router akar lenni, akkor lehet gond. ( Lehet a Dlinken ki van kapcsolva a DHCP vagy más tartományban van, ezt így nehéz megmondani, de jellemzően cím összeakadás szokott a gondok forrása lenni. )
Szerintem valahol csinálsz valami felesleges gyűrűt ami önmagában akár jó is lehet ha backup vonalat akarsz de ezt nem minden sw szereti.
Ezek csak találgatások, ha lerajzolod, hogy pontosan mi hová van kötve és esetleg IP címeket is mellé írsz, akkor talán meg lehet fejteni az okokat, volt már dolgom hasonló jelenséggel ott szépen 2 router dolgozott egymás “ellen” ( mellett… ). Ez okozhatja, hogy a tv hol látja, hol nem az eszközöket. De akkor itt nem a NAS rossz beállítása lesz a ludas.

Szia, lehet hogy az felesleges nálam, hogy a rögzítőtől felmegy egy utp a switchbe, amiben 6 port van használva: a 4 kamera, és a rögzítőtől fel egy kábel, ami egy másik portról visszamegy.
A digitől csak modemem van, ez még nem wifis. A wifi routerbe egy wan kábel, és két utp van bedugva: egy a fentről visszajövő switch utp, és a nasról egy utp.
Lehet hogy a rögzítőt simán összedughatnám a routerrel. itt lent, nem kéne a switchre kötni, de nem hiszem hogy ez zavarna valamit.

Rónay Gábor via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> ezt írta (időpont: 2023. nov. 7., K, 11:49):

Látszólag teljesen rendben vannak a címek, ha ezek közé nem zavar be más cím osztó eszköz akkor ez nem lehet gond. Még mindig nem világos, hogy van e olyan megoldás ahol csináltál egy kört azaz egy eszköz ( akár egy másikon át ) kétszer van összekötve egy másik eszközzel, ezt nem minden SW vagy router szereti.
Továbbra sem világos hogy mi megy hová “vissza” az a vissza kábel a leírtak alapján a routeredbe kéne hogy “dugva legyen”, ami egyébként teljesen jó, csak feleslegesen sok kábel. Ahogy írtad, úgy nincs felesleges köröd.
Nem akarok eszközöket nevesíteni de a hálózatos munkálkodásomat D-Link koaxos kártyákkal kezdtem még … hát régen, DOSos időkben, és nagyon nagyon sokáig ennek a gyártónak az eszközeit használtam, egyrészt mert ahhoz lett meg a tapasztalat másrészt mert nem csalódtam bennük. Azóta persze majd minden gyártó terméke átment a kezemen bevallom, hogy az általad említett Tenda termékeit valamiért kerültem. Ezért nem tudom azt mondani, hogy annak az eszköznek a hibája, sokkal inkább valami beállítás gondja lesz, érdemes pontról pontra párhuzamosan végignézni a két Routert hátha csak egy pipán múlik … más ötletem nincs, de figy, ha a Digi cseréli az eszközt és ad valami “normális” optikai végpontot akkor lehet minden gondod megoldódik, igaz én akkor is cserélném és sajár Routert alkalmaznék. Tenda FW frissítés, hátha…

Köszi a választ, nem voltam itthon, a kábelezést átvariálom hogy egyből a routerbe menjen a rögzítőből a kábel.
A Digi nem cserél modemet, nem is lehet kérni, és ez nem wifis, szeretnék venni egy jó routert, sokat láttam neten, de nem tudom érdemes drágábbat venni, de ha jobb lenne akkor vennék.

Rónay Gábor via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> ezt írta (időpont: 2023. nov. 10., P, 13:04):

:). A Dlinkkel működik, a Tendával nem. A Dlink régi, nem bírja a neted sebességét. Cseréld le, ne Tendára. Van 4-5 olyan gyártó akik 20 éve a hálózatos világban mozognak… azok közül nem lősz mellé és csak az dönti el hogy mennyit szánsz rá. Ettől függetlenül lehet még valami kimaradt pipa a Tendában vagy egy olyan kábel amit nem kezel jól. Nehéz így messziről, de esetleg mielőtt feleslegesen veszel bármit, nyomj a Tendán egy resetet és nézd meg, hogy úgy mit csinál … ( csak figyelj, hogy mikor ki milyen ipt szolgáltat vagy éppen nem). Ez után még mindig vehetsz bármit. A drága relatív dolog, nem is más és neked is, én egy bizonyos összeg felett nem adok ki pénzt sem telefonra sem routerre mert mérlegelem hogy mi az ami kell nekem és sokszor az reálisabb áron is elérhető. Pórbáltam 100e-s routert és nem éreztem azt, hogy a plusz több 10e Ft megérné, mint a fele ennyiba kerülő más gyártó. Értsd van ahol a név az másfél-kétszeres szorzó de egy olcsóbb cuccra felhúzott alternatív FW kétszer annyit tud.

Köszönöm a tanácsokat, ezen az úton megyek tovább, beszámolok az eredményről.

Rónay Gábor via QNAP Club Hungary <notifications@qnapclub.discoursemail.com> (időpont: 2023. nov. 14., K, 22:18) ezt írta: