Virtualization Station hiba

Sziasztok, hátha találkoztatok már vele…. Virtualization Station frissítés (4.0.0.239-re) után se kép se hang. A rendszer szerint a szolgáltatás elindul de a hosztokat nem tudom indítani, sem kezelni (TS-453A). A beállító felület egy fehér ablakkal indul amin semmi lehetőség, egy üres ablak. Az az automatikusan induló hosztok sem indulnak el.
Leállítás nagyon nehezen, de megy, az indulás szintén, process fut…. Minden azt mondja, hogy minden rendben, a logokban látszik az indulás és a leállítás majd az indulás. Igen csak kellemetlen, mert az a pár hoszt aminek futni kellene, hogy is mondjam, kicsit szükséges a kollégák munkájához…

Amit próbáltam, eltávolítás és újra telepítés ( tisztára windows… ) látszólag megcsinálja, semmi. Ugyan az minden. Reboot szépen megy, egy szót sem szól, hogy bármivel is gond lenne, a Virtual nem indul.
Másik eszközön a ….0.239 teljesen okés, vészmegoldásként próbálom arra áttolni a hosztokat de…
Keresek SSH-n ötleteket de elég szűkös amit találok ( leginkább semmi… ). A frissítések mindig a kevésbé kritikus eszközökkel kezdődnek és ha azokon minden okés akkor jönnek a fontosabbak… így két hét után…

Kifogytam az ötletekből, és kopogtatják a vállam, hogy hahó, ez meg ez mikor lesz?:smiley: nagy segítség lenne valami ötlet hogy hogy lehet újraéleszteni a progit, hogy valójában is működjön.

A legutolsó 10 hónapos külföldi fórumbejegyzés kb ennyit javasol, megoldást (működőt ) nem találok :frowning:

Köszönettel!
Rónay Gábor

Közben még teljes törlés, cache és minden könyvtár törlése, újraindítás, újratelepítés és nem oldódott meg. Látszólag a processzek futnak, de semmi nem elérhető és indítható:(

FÉLSIKER: a gépemen a letöltések között megtaláltam az első 4-es béta verzió letöltött telepítőjét, mert az béte tesztkor nem lehetett az appok közül leszedni, külön telepítő volt. Kínomban feltettem azt és elindult. Itt jött az elő nyakleves, a más fórumokon javasolt megoldás hátránya a .QKVM könyvtár gyaluja. Ahogy javasolják. Nem jó ötlet, szerencsére van belőle mentés.
Ez után ez a verzió eltávolítás, és a .219 es csomag felrakása. Szintén csont nélkül indul.
Ez után a .QKVM könyvtár törlése, ÉS a mentésből az előző visszamásolása: Nem jött be. Nem tud elindulni, elvileg a jogokkal nem volt gond… tehát esélyes, hogy a frissítés valamit elront a koncigurációs fájloknál. A könyvtárakban amúgy láthatók az adatbázis és konfig fájl mentések, de ezeket nem tudom hogy hogy lehet visszatenni, vagy visszaállítani…
Újra törlése a konfig könyvtárnak… így sem indul. Ugyan az a fehér ablak jelenik meg a a virtuális gépek és beállítások panelek nélkül.
Ismét törlés, minden, újratelepítés és megpróbálom a mentett virtuális gépet újraindítani új beállításokkal…

FÉLSIKER2: Elindult nagy nehezen a VilrtualStation, de persze nulla virtuális géppel. Viszont elkövettem egy óriási hibát, hogy a virtuális gépeknek csak a lemezképei voltak mentve. Létrehoztam az első virtuális gépet gyakorlatilag valami teljesen más hardverrel mint amivel eredetileg anno. Változott kapásból a processzor és a memória, valamint ami rosszabb a háló kártya MAC-e. Így kissé kehesen de elindult az leső gép, és hát ugye a licencek rögtön jelezték, hogy ho-ho ez „valami más”. Ez egy szép történet megint a mentés fontosságáról. Persze naiv voltam, hogy milyen szép világ is lenne, ha a virtuális lemezképbe mindezek kódolva lennének, de ugye maga a futtató környezet egy külön SQL adatbázisban tárolja ezeket, ha jól veszem ki az elmentett könyvtárak tartalmából. Ezek a fájlok és XML konfigok megvannak, de nem igazán tudom őket hol beimportálni, feltölteni. Azt még lehetne, hogy az újonnan létrehozott fájlokat a régiekkel egyesével felülírom… hátha de akkor félek megint eljön az a pont, hogy lehal a VS, amit nem szeretnék. Ehhez ma ( és később sem lesz ) nincs már energiám.
Tanulság ismét, menteni menteni menteni… ismét egy tanulópénz, hogy milyen hibákat lehet még elkövetni.
Közben elindult a legfontosabb gép, valami nem kerek de messze jobb mint a délutáni állapot hála Bill Gatesnek, hogy már a Windowsok is szinte bármin elindulnak csak kell hagyni őket köhögni kicsit.

FIGYELJETEK ezzel a frissítéssel! Mindenről készítsetek mentést, hogy elkerüljetek pár ősz hajszálat. Mentsétek el a virtuális gépek konfigjait és amit nem tudtok fejből azt egy doksiba szépen… pl. háló kártya MAC…. Licenc szerverek szeretik használni….

Rónay Gábor