TS-453D nem indul

Üdvözletem!
Van egy TS-453D NAS-om, mindig is UPS-ről üzemelt, de nem folyamatosan, vannak olyan időszakok, amikor le van állítva (szabályosan). Mostanában azt csinálja, hogy leállítás után nem hajlandó újraindulni, se kép, se hang. A hibajelenség nagyon változatos: van, amikor hangosan felpörög a ventilátor, aztán lassan elhallgat. Van, amikor még a ventilátor sem pörög fel hangosan (csak normálisan). Ha rálépek monitorral és billentyűzettel, akkor van amikor látszik az induló op. rendszer, van amikor nem (HDD-k nélkül sem). Gondoltam már HDD-re, mem-re, alaplapra, mindenre, de eddig semmi sem jött be. Egyébként ez azóta van, amióta áttértem az 5.x-es QTS-re (nem tudom összefügghet-e vele). Illetve még egy dolog gyanús, azt majd még figyelgetem: elképzelhető, hogy a tápegység 230V-os madzagjának kihúzása és a táp pihentetése segít néha, illetve, azzal is próbálkozom, hogy nem az UPS-be dugom be a tápegységet, hanem közvetlenül konnektorba. Egy dolog biztos: ha elindul a NAS, akkor gond nélkül üzemel hosszabb távon is, és az eseménynaplóban nincs semmi erre vonatkozó dolog. A HDD-ket jónak mondja. Találkozott már valaki hasonlóval?

Ehhez mit szóltok? Találkozott valaki már ezzel a problémával és megoldással? Azért kérdezem, mert a TS-451+ és a TS-453D elég közel állhat egymáshoz, ezért lehet, hogy itt is ez a probléma?

Konkrét tapasztalat egy ts-853-al volt. Ott is az egyik tünet a rendszerindítás volt.(nem indult a nas) Az LPC áramkör volt a ludas a dologban. Ott az LPC 1-es és 8-as pin egy ellenállással való összeforrasztása volt a megoldás.

Olvastam a QNAP NAS-okban is használt Intel Celeron procik gyári hibájáról (ami egyébként a Synology NAS-okat is érintette), de én úgy vagyok informálva, hogy az az Intel Celeron j1900-n2807-n2930 sorozatokra vonatkozott elvileg. Elvileg… Ott volt ilyen megoldás, igen. De nem nagyon olvastam eddig olyanról, hogy valaki a TS-453D-re panaszkodott volna. Abban Intel Celeron J4125 van. Aztán lehet, hogy mégis. Valaki azt írta az egyik fórumban, hogy az újabb J és N sorozatú Intel Celeron procik is érintettek.

Melyik cég Magyarországon a QNAP hivatalos szervize?

Szia,
Bazsko részletes leírása a Garancia topicban