TS-831X nem indul, illetve csak részben

Sziasztok,

Egy TS-831X- et szerettem volna frissíteni, és ahogy illik indítottam egy reboot-ot előtte. Azóta kb semmit nem érek el. A Samba sharek nem elérhetők, a webes felület 1 óra alatt jut el oda hogy be tudom írni a jelszót. Éjjel valamikor jött egy üzenet, hogy van új elérhető frissítés. Cseréltem benne memóriát, de semmi. Nyomtam egy 10mp-es resetet, de nem sok minden történt, még mindig a régi IP-n van. SSH egy idő után elérhető, a “TOP” szerint nem fogja semmi. Próbáltam a webes felületet restartolni, újraindult, de semmi. Az SSH bejelentkezés is percekig tart.
Van valami tippetek mi lehet? Még azt sem merem mondani, hogy szoftver, lehet akár hardver is.

Üdv: Peti

Szia,
aktuális még vagy azóta megrázta magát és minden szép és jó?
Amennyiben tele volt pakolva lemezzel, a kötetek beállításának függvényében lehet, hogy fsckzott a háttérben, az mondjuk okozhat némi tompulást, nem szereti közben a resetet. A régi ipt okozhatja a routerd is, ha be van esetleg állítva ( ahogy nekem mac alapján ). Esetleg változás?

Szia,

Napokig ment és semmi változás, egy partnerünk elviszi és ránéz Qnapos szakember, hátha neki van ötlete.
Azt nem tudom fsck-zott-e, de az hogy 1 napig még a login se jön össze úgy hogy a top nem mutat semmi csodát. Gondolom az fsck azért feltűnt volna a top alatt.

Köszi a tippet.

Igen az fel, egy nap azért meredek akár mit is csinál. Megpróbálhatod a gyári rendszert a DOM ját felülírni egy gyári alappal, para dolog, pláne élesben. Ha van aki megnézze akkor okés végső megoldásnak esetleg kipróbálható az ős állapot visszaállítása és onnan újra felfrissíteni a mostani verzióra. Érdekel majd mit találtak. Esetleg még egy, nézzz rá a crontabra, ami az enyémben van az egy agymenés. Igaz az még induláskor nem tolja szét a dolgokat. Memóriát nem eszi el valami?

Egyenlőre mivel elérhetelen nagy kárt nem tudok benne tenni. Szerencsére ez egy spare storage, megvan minden adat máshol is.
a memóriával nem volt gond, 1,5GB-t használt a 8Gb ből, mikor 2GB-re cseréltem akkor sem volt se jobb, se rosszabb.
Azt sajnos nem tudom, hogyan tudnám felülírni gyári alappal, de most már hogy viszik szervízbe nem is fogom megtudni.

Röviden: Van benne egy belső tárhely. Ez ha minden igaz kivehető. Egy kábellel rá tudod dugni a gépre és megjelenik mint meghajtó. Feteszed rá a gyári első állapotot mit leszedsz a Qnap ezen oldaláról. Ezzel elvileg helyre állítja. Ha nincs HW hiba akkor működnoi fog. Qfinder megtalálja és frissíted, és ha szerencséd van akkor 8 vagy több újraindítás után jó lesz. Azért azt nézd meg, hogy ha a megosztások elérhetőek akkor a fájlok rendben vannak e. Majd mesélj a megoldásról, bár ilyenkor azt szoktam hozzátenni, hogy remélmem másnak nem lesz rá szüksége:D Az igazság az ,hogy nem nagyon láttam még ( szerencsére ) behalt qnap nast. Mivel minden integrált nem is lenen jó. A hibákat “szerencsére” szoftver okozza, rossz esetben valami kártevő… “jó” esetben valami beakadás amioből így vagy úgy de ki lehet lökdösni.
Egy kérdés: nem volt olyan hogy az eszközt alvó állaoptban kapcsoltátok le az áramról? Én úgy vettem észre, hogy amikor nekem elhasalt a cucc, mintha ez lett volna az ok, nem 100% csak 70. Segtene ha vissza lehetne követni mi volt az utolsó működő állapota.
( nem küld mailt? az szokott segíteni)

Szia, sikerült megoldani?

Szia,

Qnap finderrel sikerült lefrissíteni, de újra ugyanoda jutottunk. Se előre, se hátra
Végül vasat cseréltünk, az adatok megmaradtak.

Üdv: Peti